GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc estrena un nou plànol d'informació orientat a les demandes dels turistes

S'ha editat en quatre idiomes i presenta força novetats respecte les versions anteriors
Montblanc estrena plànol d'informació turística. | Cedida

 

Montblanc ha estrenat un nou plànol d’informació turística que presenta força novetats respecte les versions anteriors. El mapa s’ha estat elaborant els darrers mesos i es va presentar la setmana passada durant la reunió anual amb els representants del sector turístic de Montblanc, a càrrec de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, Ariadna Ferrer.

 

El projecte d'edició va néixer a partir de la necessitat de renovar el que s'ha utilitzat fins ara. El nou plànol representa la sisena versió des que l'Oficina de Turisme de Montblanc va obrir l'any 2000.

 

Novetats del nou plànol de Montblanc

És plegable, per tal de facilitar que el visitant se'l guardi en una butxaca. Abans era un full gran que l'usuari acabava doblegant per comoditat.

 

Té quatre versions per a quatre idiomes. S'han fet 35.000 unitats en funció de la demanda habitual: català (15.000), castellà (5.000), francès (10.000) i anglès (5.000). Abans en un sol full hi havia informació en quatre idiomes, la qual cosa dificultava que hi haguéssim molts detalls.

 

El tractament de la informació també ha evolucionat molt i s'ha orientat clarament a les necessitats dels usuaris. El plànol combina la base cartogràfica amb il·lustracions dels principals monuments i punts d'interès turístic. Està dividit en una quadrícula de 6 lletres (A-F) i 10 números.

 

S'ha realitzat d'aquesta manera per poder trobar fàcilment els elements que puguin ser d'interès per al visitant. Les il·lustracions estan inspirades en l'antic plànol dels anys setanta del segle XX realitzat per Ismael Balanyà que es podia trobar en tres punts de la vila, del qual se'n conserva un al portal de Bové, restaurat per Ismael Porta.

 

Sota el plànol s'indiquen punts que poden resultar d'ajut. Per on començar (amb la ubicació de l’Oficina de Turisme), les recomanacions (punts amb vistes panoràmiques, llocs fotogènics, els museus i l'agrobotiga de la Catedral del Vi), recomanacions per a quan s’està passejant (serveis públics, fonts, àrees de pícnic i correus), recomanacions pels qui venen en vehicle propi (aparcament de pagament, aparcament gratuït, benzinera i carregador elèctric) i emergències (farmàcia, CAP, Policia Local i Mossos d'Esquadra).

 

Completa la banda del plànol una referència a la llegenda de Sant Jordi i els espais de la vila que la recorden. Al revers del plànol es potencien diversos espais que poden resultar d'interès per als visitants. Els més fotogènics es recomana que es comparteixin fotos amb l'etiqueta #montblancmedieval.

 

També apareixen les visites guiades a a Montblanc, els museus, el Montblanc panoràmic i la recomanació per visitar Montblanc en cinc moments especials de l'any: la Setmana Medieval, Brickània, la Festa Major, Terrània i Clickània.

 

L'Oficina de Turisme acull una exposició amb imatges de l'Ametlla de Mar i Deltebre

D’altra banda, l'Espai Turisme, el racó d'exposicions de l'Oficina de Turisme de Montblanc, acull una mostra fotogràfica de quinze imatges inspiradores de les Terres de l'Ebre, que substitueix la que s'ha pogut veure des de finals de l'any passat dedicada al Museu del Pessebre de Catalunya.

 

Imatge de l'exposició. | Cedida

 

Fins a mitjans del mes de maig es podran veure les fotografies premiades en el 19è concurs de fotografia de les Terres de l'Ebre que organitzen conjuntament els ajuntaments de l'Ametlla de Mar i Deltebre.

 

Es podrà veure en l'horari d'atenció al públic. Es dona la circumstància que coincidirà amb dos dels moments en els que l'Oficina de Turisme rep més consultes, la Setmana Santa i la Setmana Medieval, per la qual cosa s'espera que sigui visitada per milers de persones.