Presentació del Congrés de Pastorets de Catalunya de l’Espluga de Francolí.

Ajornen, sine die, el IV Congrés de Pastorets de Catalunya que s'havia de celebrar a l'Espluga de Francolí

Inicialment s'havia previst pel mes de març de 2021

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya i els Pastorets de l'Espluga de Francolí han acordat ajornar sine die la celebració del IV Congrés de Pastorets de Catalunya que s'havia de celebrar a l'Espluga el 12, 13 i 14 de març de 2020, i que ja es va ajornar per la pandèmia al 19, 20 i 21 de març de 2021.

L'assemblea de la Federació va aprovar-ho dijous passat després de valorar-ho entre les entitats impulsores. L'evolució de la pandèmia i el dubte constant de restriccions, com la recent prohibició de celebració de festes i congressos, fa improbable i insegur que es pugui celebrar amb normalitat aquest esdeveniment, que buscava una alta participació. Es programarà una nova data més endavant, quan s'estabilitzi la situació, amb la vista posada, ara per ara, al 2022.

També es cancel·len les representacions dels Pastorets

A causa de la pandèmia, per primer cop en l'actual etapa dels Pastorets, es suspenen les representacions biennals que hi havia previstes pel proper Nadal. En aquest sentit, ara fa unes setmanes el grup Tratea Teatre del Casal i en acord amb l'Ajuntament de l'Espluga, va comunicar la decisió «per responsabilitat, en un moment de plena incertesa i en què els protocols per la preservació de l'activitat cultural durant la pandèmia –només per a grups estables i reduïts i amb limitacions d'aforament- no són compatibles amb l'activitat habitual del teatre popular, multitudinària i oberta».

Inicialment, Tratea Teatre del Casal de l'Espluga havia plantejat una edició adaptada de la representació tradicional, seguint els criteris marcats per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Això suposava però, preparar una versió nova i reduïda de l'espectacle nadalenc, amb un esforç extra que podria ser en va davant l'evolució de la pandèmia. Aquest any a més, s'havia començat a treballar en un canvi generacional i total de tots els personatges, sota la nova direcció artística d'Ester Majós.


Comentaris