Santi Fornes serà investit nou alcalde de Sarral

Josep Amill no revalida en el càrrec tot i havier guanyat les eleccions municipals del 26 de maig
Sarral disposarà de fibra òptica durant el primer semestre de l'any. | ajuntament de Sarral

 

Santi Fornes serà investit nou alcalde de Sarral en el ple de constitució del nou ajuntament previst pel dissabte 15 de juny, després que els partits polítics de Fem Poble (ERC) i la FIC hagin arribat a un acord de govern. L'alcaldia estarà repartida entre els dos partits polítics: els dos primers anys, Santi Fornes de la FIC ocuparà el càrrec i els dos últims, Victoria Cañis serà l’alcaldessa.

 

Amb aquest pacte, l'actual alcalde del municipi, Josep Amill, no revalida en el càrrec tot i havier guanyat les eleccions municipals del 26 de maig. Junts per Sarral va ser la força més votada amb 335 vots i 4 regidors; en segon lloc Fem Poble amb 277 vots i 3 regidors i, finalment, la FIC amb 217 vots i 2 regidors. 

 

Victòria Cañis, en declaracions a TarragonaDigital, s'ha mostrat satisfeta de l'acord i ha explicat que la FIC ha concretat el pacte amb Fem Poble «per fer efectiu un canvi en l'Ajuntament, amb gent nova al capdavant de la institució i per tirar endavant projectes engrescadors». Alhora, les propostes que Junts per Sarral ha fet als altres dos partits no han estat prou atractives per tal de formar un govern de consens i Cañis ha destacat que «l'actual alcalde ja porta 16 anys al consistori, la qual cosa dista molt de l'esperit de renovació que volen les altres candidatures».

 

Potser també t'interessa: