La Conca de Barberà vol arribar al 80% de reciclatge amb la nova recollida selectiva

El nou sistema s'implementarà durant el primer trimestre de l'any 2020
La presentació del nou sistema s'ha dut a terme al saló de plens del Consell Comarcal de la Conca | Albert Oliva

 

Durant el primer trimestre de 2020 s'implementarà en tots els municipis de la Conca de Barberà el nou servei de recollida d'escombraries. Fins ara, el sistema es basava en contenidors oberts en diversos punts de les poblacions i això suposava només un 50% del reciclatge dels residus, una xifra que calia augmentar.

En aquest sentit, Josep Amill, el conseller comarcal de Medi Ambient, ha presentat avui el nou contracte «després que hagin finalitzat, d'una manera molt satisfactòria», les dues proves pilots amb el nou sistema a Rocafort de Queralt i a Montblanc. La nova recollida porta a porta es farà en els 7 municipis amb major població, com són Vimbodí i Poblet, Sarral, Santa Coloma de Queralt, Montblanc, Vilaverd, Barberà de la Conca i l’Espluga de Francolí. En els altres 15 pobles restants es farà mitjançant contenidors intel·ligents, amb una targeta d’obertura. «Esperem que a partir de 2020 els canvis siguin positius i es pugui fer una recollida selectiva més òptima, més ben feta i amb més qualitat, per arribar a un reciclatge de les escombraries del 80%», ha conclòs el conseller.

Per la seva banda, Santi Porta, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montblanc, ha fet una valoració molt positiva del primer any de la posada en marxa de la prova pilot del servei de recollida de residus municipals porta a porta al casc antic del municipi i a la zona perifèrica. Amb els bons resultats, Porta assegura que el municipi ha de seguir apostant per aquest model, ja que «només d'aquesta manera s'aconsegueix reduir el soroll de la recollida, millorar la neteja de la zona antiga de la vila ducal i guanyar en espai a la via pública»

Per últim, s'ha avançat que la recollida d'escombraries a les pedanies montblanquines es farà a través de contenidors intel·ligents amb targeta, donada la casuística d'aquests nuclis de població. Pel que fa a la recollida porta a porta dels altres municipis, s’adquiriran 8 camions nous, alguns d’ells elèctrics per evitar sorolls a la nit i de petites dimensions perquè puguin passar pels carrers més estrets. 

Potser també t'interessa:

"🎙L’Espluga FM Ràdio reactiva la seva programació malgrat l’absència d’un coordinador" "🚢Marc Reig, capità d'Open Arms: «Després de tants rescats sembla que se’t faci el cor de pedra»"