Montblanc presenta la nova samarreta de la Festa Major 2020

Enguany, la figura del seguici protagonista és el drac
El drac és la figura protagonista | Cedida

Com ja és habitual a les darreres festes majors de Montblanc, els elements del seguici popular prenen el protagonisme de la samarreta de l'ocasió. Després de l’àliga, la cucafera, la mulassa i la geganta, aquest any el protagonisme rau en el drac. Així, avui dimarts 21 de juliol s’ha posat a la venda la samarreta de la Festa Major que es podrà adquirir a la botigueta del Palau del Castlà, els dimarts de 18.00 h a 20.00 h de la tarda i els divendres d’11.00 h a 13.00 h del migdia.

El cartell de la venda de samarretes està protagonitzat per una família montblanquina que, durant els mesos més intensos de la pandèmia de la Covid-19, van estar treballant com a serveis essencials. Així doncs, amb la posada a la venda de la samarreta, es dóna el tret de sortida als preparatius de la Festa Major que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre, de manera excepcional, tal com va anunciar la regidora de festes, Judit Pere: «prioritzant la màxima seguretat i revaloritzant els actes més essencials i característics de la nostra festa major».

La Vila Gitanera s’ajorna a l’any 2021

Per altra banda, l'Ajuntament de Montblanc ha anunciat que tot i que el passat mes de febrer es va anunciar que aquest 2020, Montblanc seria la Vila Gitanera de Catalunya, l’actual situació d’incertesa causada per la pandèmia de la Covid-19, fa ajornar la celebració fins a l’any 2021.

Aquest any 2020, Montblanc estrenarà un nou ball de gitanes i gitanos i, amb motiu d’aquest esdeveniment, l'Agrupació de Colles de Ball de Gitanes de Catalunya, va apostar perquè Montblanc fos la Vila Gitanera d’aquest any, amb la celebració d’una trobada nacional que hagués tingut lloc els dies 3 i 4 d'octubre amb la participació d’una vintena de colles i uns 800 participants.

L’Ajuntament de Montblanc i l’Agrupació de Colles de Ball de Gitanes de Catalunya han valorat que l’actual situació d’incertesa i de crisi sanitària no afavoriria un bon desenvolupament dels diferents actes previstos i, per aquest motiu, s’ha acordat el seu ajornament per la tardor de l’any 2021. Si tot segueix com està previst, el nou ball de gitanes i gitanos de Montblanc -que s’havia d’haver estrenat per les Festes de Sant Maties-, finalment realitzarà l’acte d’apadrinament el dia 5 de setembre.

"Torna el Festival RUSC de Poesia al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí" "Urgent: En llibertat amb càrrecs el detingut durant la visita dels reis a Poblet"