La Diputació de Tarragona destina noves inversions al Monestir de Poblet

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha fet la seva primera visita institucional a Poblet
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va visitar Poblet aquest divendres. | Cedida

La Diputació de Tarragona a través de l’àrea de Cultura, preveu destinar enguany 275.000 euros d’inversions al Monestir de Poblet.

 

Aquesta inversió anirà destinada a fer diverses obres de millora, a la vuitena edició del Festival de Música Antiga i a una nova fase en la digitalització del fons documental de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, que conserva 1.250 metres lineals de documentació que va cedir el president de la Generalitat Josep Tarradellas.

 

La Diputació tarragonina ja inverteix cada any en diversos projectes al Monestir de Poblet atesa «la seva enorme projecció cultural i patrimonial a la demarcació de Tarragona i al conjunt de Catalunya», afirmen des de la institució.

 

Visita de la presidenta de la Diputació a Poblet

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, s’ha desplaçat aquest passat divendres a Poblet en la seva primera visita oficial al Monestir.

 

Llauradó, acompanyada del diputat delegat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia, van ser rebuts per l'abat, Octavi Vilà, i el prior, Rafael Barruè, juntament amb l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela.

 

Tots junts van visitar el Centre d'Interpretació del Monestir i el Museu, inaugurats el 2019 amb el suport econòmic de la Diputació, -institució que també va restaurar-ne bona part de les peces antigues que s'hi exposen- i altres millores dutes a terme al cenobi cistercenc de la Conca de Barberà, declarat Patrimoni Mundial l'any 1991.

Més notícies de la categoria Conca de Barberà