Oriol Junqueras treballarà al Monestir de Poblet a partir de dilluns

El líder d'ERC, Carme Forcadell i Raul Romeva podran sortir de presó a partir de l'11 de maig
Oriol Junqueras i l'abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, en una imatge d'arxiu | Govern de la Generalitat

Oriol JunquerasCarme Forcadell i Raül Romeva podran sortir de la presó a partir de dilluns vinent, 11 de maig, per treballar, cuidar de familiars o fer voluntariat. Les juntes de tractament de les presons de Lledoners (Barcelona) i Mas d'Enric (Tarragona) han modificat les condicions d'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari i l'horari en el qual podran sortir de la presó els tres pesos.

Segons apunta 'El Nacional', en el cas d'Oriol Junqueras, podrà sortir 4 dies a la setmana durant 12 hores. A partir de dilluns començarà a treballar al Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà, on es farà càrrec de l'arxiu i on podrà preparar les seves classes. De fet, l'abat del monestir, Octavi Vilà, té molt bona relació amb el president d'ERC.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat ha explicat aquest dijous que, en el cas de Junqueras, la seva defensa va demanar el canvi a causa del trasllat temporal del seu lloc de treball, on recuperarà les hores que no ha treballat durant el confinament.

Forcadell cuidarà d'un familiar i farà voluntariat, i Romeva treballarà

El permís de Forcadell és per anar a cuidar d'un familiar i per fer un voluntariat: la defensa va demanar modificar el permís perquè l'entitat on presta el voluntariat ha canviat temporalment la seva seu. Podrà sortir 3 dies a la setmana durant 12 hores.

  

Per la seva banda, la defensa de Romeva va demanar la modificació de les condicions del permís de sortida perquè s'ha modificat el seu contracte laboral i també recuperarà hores que no ha treballat a causa del confinament. Raul Romeva podrà sortir de presó 4 dies a la setmana durant 10 hores.

En decretar-se l'estat d'alarma, les presons de Catalunya van suspendre temporalment les sortides per permisos dels presos, incloent-hi aquells que sortien de presó per treballar beneficiant-se de l'article 100.2.

"L'estratègia de Concactiva per a la recuperació econòmica de la Conca de Barberà" "Facilitats en la reobertura de bars i terrasses a Montblanc"