ERC i la FIC reediten el pacte al Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Aquest acord es concreta en el fet que els dos primers anys la presidència de l’ens comarcal correspondrà a la FIC i els dos següents a ERC
Pel que fa al primer bienni, el Consell Comarcal estarà presidit per Magí Trullols | Cedida

 

Esquerra Republicana de Catalunya i la Federació d’Independents de Catalunya governaran el Consell Comarcal de la Conca de Barberà pels propers quatre anys. Aquest acord ha arribat a conseqüència dels resultats electorals de les eleccions municipals del 26 de maig i de la valoració positiva del funcionament del pacte de govern establert durant aquest darrer mandat.

 

ERC va ser la força més votada a la comarca en les passades municipals i tindrà 9 consellers a l’ens comarcal, tot i això li cal el suport, com a mínim, d’un conseller per tenir majoria. Esquerra rebrà per tant, el suport dels dos consellers de la FIC.

 

En aquest sentit, com que l’experiència ha estat bona, ERC i la FIC han acordat renovar el pacte durant el proper mandat i establir un acord d’estabilitat per al govern del Consell Comarcal de la Conca. Aquest acord es concreta en el fet que els dos primers anys la presidència de l’ens comarcal correspondrà a la FIC i els dos següents a ERC, una fórmula ja utilitzada en l’anterior mandat.

 

Pel que fa al primer bienni, el Consell Comarcal estarà presidit per Magí Trullols, regidor de la FIC i exalcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt; mentre que la vicepresidenta serà Carme Pallàs, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc. Els càrrecs corresponents al segon bienni del mandat es decidiran i comunicaran més endavant, i tot i que la presidència recaurà en mans d’Esquerra, el que no és clar és si Francesc Benet repetirà com a president del Consell Comarcal.

 

El Ple de constitució tindrà lloc el proper dilluns, dia 15 de juliol, a les 19.00 h, a la Sala Noble del Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal.

 

Potser també t'interessa: