Un perfil d’Instagram que fa humor sobre Montblanc, triomfa a les xarxes socials

Es tracta de ‘Memsmontblanquinistas’ on es tracten en clau d’humor molts temes polítics i també del dia a dia de la capital de la Conca de Barberà
Imatge de la muralla de Montblanc. | Laia Solanellas.

 

Ningú de Montblanc està exempt de poder protagonitzar algun dels ‘mems’ que es publiquen en aquest compte d’Instagram. Polítics, montblanquins de tota la vida, botigues, activitats culturals... Tots hi tenen cabuda.

 

Es tracta de ‘Memsmonblanquinistas’, un compte d’Instagram que ha aparegut aquest estiu i que sembla que està tenint una molt bona acollida. De moment compta amb quasi 1.200 seguidors, una xifra molt meritòria tenint en compte que es va crear no fa ni tres mesos i que la temàtica que toca és molt local. Això sí, el bon humor i l’enginy estan garantits.

 

Potser per l’originalitat de les publicacions que s’hi pengen, pel boca-orella o perquè s’actualitza cada dia (mínim un cop), el nombre de seguidors d’aquest perfil no ha fet més que augmentar. No només les xarxes socials es fan ressò d'aquest compte, sinó que fora del món virtual, la gent també en parla. Els comentaris que expliquen cada ‘mem’, estan escrits expressament en un català una mica ‘diferent’, on les paraules estan transcrites tal com sonen.

 

 

Els polítics montblanquins, tema recurrent

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i la resta de polítics de l’Ajuntament no se salven d’aparèixer en els muntatges fotogràfics que fan des de ‘Memsmontblanquinistas’. El batlle, al qual es refereixen com a ‘Pep Andrews’ protagonitza algunes de les històries que es publiquen i tot el que es fa a l’Ajuntament montblanquí es mira amb lupa des d’aquest compte d’Instagram.

 

 

El costumisme de la capital de la Conca de Barberà també està subjecte a crítiques o a interpretacions humorístiques. Les botigues de tota la vida, la plaça Major, les tradicions o coses del dia a dia que es fan al municipi o que es feien fa anys i criden als més nostàlgics, també queden immortalitzades en el compte d’Instagram.

 

"Els Grallers i Gegants de l'Espluga, a la Festa Major de Vallclara" "Inauguració de la Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí"