L'alcade de l'Espluga a la teulada del teatre del Casal

L’Espluga de Francolí instal·larà plaques fotovoltaiques a la teulada del Casal per abastir el municipi

Aquesta inversió té un cost de gairebé 48.500 euros

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha engegat un projecte per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada de l’edifici del Teatre del Casal, amb l’objectiu d’abastir d’electricitat el mateix equipament, la piscina municipal, l’antic institut, el Casalet, els dos pavellons municipals, l’Escola Martí Poch, la Llar d’Infants i l’antic Escorxador.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La inversió té un cost de gairebé 48.500 euros. Per sufragar les despeses d’aquesta actuació es compta amb 23.000 euros de la Diputació de Tarragona i 23.000 euros més que s’han sol·licitat al programa Leader de fons europeus. La part residual de la inversió va a càrrec de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí contemplada ja a la proposta de pressupost municipal per al 2021.

Amb aquest projecte l’actual equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga pretén seguir avançant cap a la sobirania energètica dels edificis municipals i l’autogeneració i l’autoconsum elèctric. Actualment es destinen uns 100.000 euros anuals del pressupost municipal per sufragar les despeses del subministrament elèctric dels edificis de l’Ajuntament, import que s’anirà reduint a mesura que entrin en funcionament aquestes instal·lacions, amb l’objectiu d’abastir quasi tots els equipaments d’energia sostenible i gratuïta.


Comentaris