Poblet suspèn el Festival de Música Antiga i el Festival Internacional d'Orgue per la Covid-19

El monestir reobre les portes a les visites turístiques

El monestir de Poblet ha decidit suspendre el Festival de Música Antiga i el Festival Internacional d'Orgue a causa de la normativa elaborada per la crisi sanitària del coronavirus. Així ho ha anunciat el monestir aquest dimarts a través d'un comunicat, en el que també indica que reobre les portes a les visites turístiques «adoptant totes les mesures higièniques» per minimitzar el risc de contagi.

Poblet ha reforçat el servei de neteja i desinfecció dels espais comuns i és obligatori l'ús de mascareta durant tot el recorregut. A més, l'aforament estarà limitat i no es facilitaran ni fulletons impresos ni audioguies. L'hostatgeria i els serveis de restauració seguiran tancats.

Els festivals del monestir suspesos

El Festival de Música Antiga se celebrava el mes d'agost des del 2012, sota la direcció de Jordi Savall. També des del 2012 es feia el Festival Internacional d'Orgue, a la basílica del monestir, però en aquest cas a la tardor. «Les característiques de l'espai dificulten l'organització d'acord amb la normativa vigent dels concerts», ha assenyalat el monestir.

Pel que fa a la visita al monument, es podrà accedir al claustre, la basílica, les dependències adjacents i el museu. Durant els mesos en els quals hi ha hagut vigent l'estat d'alarma la comunitat monàstica «ha seguit fent vida com és habitual i no s'ha donat cap contagi ni entre els monjos ni entre els treballadors del centre».

"Sarral obre les inscripcions al V Campus esportiu" "L'Ajuntament de Sarral treballa per fer arribar la fibra òptica a totes les cases"