GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ponts per la Independència aplega una quarantena de manifestants de la Conca de Barberà

També es va constituir la Taula per la democràcia, un espai que pretén impulsar una resposta unitària comarcal a la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics
Es van manifestar sobre l’AP-2 i sobre la N-240 a l’altura de l’Espluga de Francolí i Montblanc, respectivament | Cedida

 

Aquest passat diumenge 1 de setembre, l’ANC Conca de Barberà va participar en la campanya Ponts per la Independència que va aplegar una quarantena de persones que es van manifestar sobre l’AP-2 i sobre la N-240 a l’altura de l’Espluga de Francolí i Montblanc, respectivament, coincidint amb l’operació tornada de les vacances d’estiu.

 

Aquesta iniciativa va servir per tancar la campanya d’estiu de l’ANC Conca i per reivindicar el paper que tindrà la ciutadania en les properes setmanes tant en la mobilització de la Diada de l’11 de Setembre, com en la resposta a la sentència, previsiblement condemnatòria, als presos polítics. 

 

Es constitueix la Taula per la Democràcia a la Conca de Barberà

Per altra banda, el passat dissabte, 31 d’agost, es va constituir, a Montblanc, la Taula per la democràcia, un espai que pretén impulsar una resposta unitària comarcal a la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics en cas que aquesta, tal com es preveu, acabi essent condemnatòria.

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Conca de Barberà ha impulsat una trobada amb les forces polítiques de la comarca davant la imminent sentència del Tribunal Suprem, per tal de coordinar una resposta consensuada, unitària i inequívoca per evidenciar el desacord i la protesta en cas hi hagi condemna als presos polítics, tancats a la presó farà 2 anys, pels fets d’octubre del 2017. Així doncs, tant l’ANC de la Conca de Barberà com de la Baixa Segarra s’han reunit amb representants d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxCat), Federació d’Independents de Catalunya (FIC) i entorns de l’espai de l’Esquerra Independentista que ha servit per crear aquesta Taula per la democràcia per preparar les accions de protesta i denúncia que es creguin convenients si la sentència als presos polítics és condemnatòria.

 

D’aquesta manera, en aquesta primera trobada s’ha acordat establir aquest espai de diàleg entre les diferents formacions polítiques de la comarca; a més, s’han començat a dissenyar diferents accions que es desenvoluparan davant la sentència; i, finalment, l'ampliació d’aquest espai a altres agents per tal d’engrandir i fer, encara més, unitària la resposta. Durant els propers dies la «Taula per la democràcia» es reunirà amb altres Institucions, Associacions, Sindicats, Comitès d’empresa i Entitats de la comarca per consensuar una resposta a la sentència al màxim de plural i efectiva possible. I, estar preparats, en cas que s’hagi de parar, novament, el país en defensa de la democràcia, la justícia i la llibertat.

 

Finalment, es demana a la població de la Conca de Barberà l’adhesió a aquesta Taula i a les propostes que d’ella se’n desprenguin, amb la finalitat que les protestes siguin absolutament participatives i notables en favor dels drets fonamentals