Els guardonats amb el Premis d'Honor de la Conca de Barberà de l'any passat.

Els Premis d'Honor de la Conca de Barberà, en marxa

Les persones que s'hi presentin han d'haver sobresortit per «la seva labor meritòria, actuació en benefici de la comarca o serveis extraordinaris»

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha obert la convocatòria per presentar, fins el dia 1 de març, candidatures de persones, entitats o empreses per optar als Premis d'Honor de la Conca de Barberà que anualment convoca l’ens comarcal. Segons s’indica en el reglament que regula aquests guardons, les persones naturals o jurídiques que s'hi presentin han d'haver sobresortit per la seva labor meritòria, actuació en benefici de la comarca o serveis extraordinaris.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Poden presentar propostes els ajuntaments de la comarca, les associacions o fundacions també amb seu a la comarca o bé un col·lectiu de persones físiques o jurídiques «que hagin estat manifestament beneficiàries de l'acció per la qual es reclama l'homenatge».

Els premis, que tenen un caràcter exclusivament honorífic, es divideixen en tres categories diferents: la Distinció d'Honor, la Menció de Serveis Distingits i el Diploma de Reconeixement Comarcal. El lliurament dels reconeixements tindrà lloc el proper 5 de maig, en un lloc que encara està per determinar.

L'any passat els guardonats van ser els següents:

–Distinció d'Honor: Grup Cultural de la Dona de Solivella en reconeixement el mestratge i la seva tasca cultural, social i educativa al municipi i al Grup Sardanista del Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca per al llarg de més de 50 anys de funcionament.

Menció de Serveis Distingits: Cos de Bombers Voluntaris de Sarral amb motiu dels 30 anys de serveis prestats de forma voluntària pels integrants del cos; al Centre d’Estudis de la Conca de Barberà pels seus 40 anys de tasca d’impuls i difusió de la recerca en el camp de la història i altres disciplines tant a nivell de la comarca com dels seus municipi; al Club Bàsquet Àguiles de Santa Coloma de Queralt, coincidint amb els seus 50 anys de funcionament, per ser una entitat esportiva pionera a la comarca en l’esport del bàsquet i als Ermitans de Sant Joan de la Muntanya de Montblanc, amb motiu dels seus 25 anys d’existència.

Diploma de Reconeixement Comarcal: L'Agrícola de Barberà de la Conca SCCL com a entitat continuadora del moviment cooperatiu impulsat a la comarca i especialment a Barberà de la Conca des de finals del segle XIX; a Carme Martí Cantí, a títol individual, per la seva obra literària on la Conca de Barberà, els seus municipis i la seva gent té un protagonisme destacat; a les Caves Sans Travé amb motiu de la celebració dels 30 anys d’elaboració de caves i 25 de vins; a Jaume Felip Sánchez, a títol individual, per la seva tasca de difusió de la història de la comarca i dels seus municipis i a la Pastisseria Farré Gamell de l’Espluga de Francolí amb motiu dels 130 anys de funcionament ininterromput del seu establiment comercial.

També et pot interessar

El Consell Comarcal entrega els Premis d'Honor de la Conca de Barberà