GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'espectacle d'acció 'Justa i Honor', principal novetat de la Setmana Medieval de Montblanc

A més, s'ha anunciat que el president de la Generalitat, Quim Torra, rebrà l'Espasa d'Honor i clourà la celebració d'enguany. La Setmana Medieval tindrà lloc de 23 d'abril al 5 de maig
Presentació de la Setmana Medieval de Montblanc 2019. | Júlia Giribets

 

Comença el compte enrere per donar el tret de sortida a la 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi a Montblanc. Aquest any la celebració tindrà lloc del 23 d’abril al 5 de maig i es presenta amb algunes novetats. Una d’elles és un nou espectacle d’acció anomenat ‘Justa i Honor’ que es farà entorn del Pont Vell, recentment remodelat.

 

Aquesta estrena vindria a ser una reformulació dels Jocs Medievals, que arriben renovats i convertits en un nou espectacle en forma de torneig medieval, en un emplaçament tan emblemàtic com és el Pont Vell.

 

Segons ha explicat el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc, Joan López, «estem molt engrescats, ens fa molta il·lusió i també respecte. És el segon acte més gran de la programació».

 

Aquest èpic torneig tindrà lloc el dissabte 4 de maig a les 22.00 hores i té una capacitat aproximada d’entre 800 i 900 espectadors, que poden adquirir les seves entrades al Punt d’Informació de la plaça Sant Miquel.

 

Torneig Nocturn de la Setmana Medieval de Montblanc | Josep Martí

 

Per la seva banda, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha valorat molt positivament que el nou espectacle s’ubiqui en aquesta zona del poble perquè «és un espai que fa anys hi estem treballant, a nivell urbanístic pot jugar un paper molt important».

 

Una seixantena de propostes en aquesta edició de la Setmana Medieval

Per aquesta 32a edició de la Setmana Medieval de Montblanc s’han programat una seixantena de propostes, concentrades majoritàriament en els dos caps de setmana. Destaca el pregó del dia 26 d’abril, que anirà a càrrec de l’escriptor Màrius Serra; la consolidació del Campament de poble (una de les novetats de l’edició anterior), les Nits Malignes o la cantata que s’estrenarà el 3 de maig amb més de 400 infants de la comarca.

 

Representació de la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc. | Josep Martí

 

 

L’edició d’enguany ha comptat amb un pressupost d'uns 240.000 euros gràcies a subvencions d’institucions públiques, aportacions privades i als mateixos recursos que genera la festa.

 

Com cada any, s’espera una gran assistència de públic, que és «fidel i repetidor», ha dit López. De fet, segons han explicat des de l’Ajuntament, fa mesos que els establiments hotelers de la zona estan plens.

 

Entrades quasi exhaurides en diversos actes

Pel que fa als espectacles o actes de pagament, Joan López ha explicat que les entrades del sopar medieval es van acabar «en una hora i quaranta-cinc minuts» i també ha dit que les entrades per la primera Representació de la Llegenda de Sant Jordi «estan a punt d’acabar-se».

 

Montblanc s'omple de gom a gom amb la Setmana Medieval 2018 | Laia Solanellas

 

 

El primer cap de setmana de la festa coincideix amb les eleccions generals del 28 d’abril, la qual cosa «no ens preocupa en excés», ha dit López, però sí que es preveu que aquell dia hi hagi un públic més de proximitat.

 

Quim Torra rebrà l’Espasa d’Honor

Durant la presentació del programa de la Setmana Medieval també s’ha donat a conèixer qui serà la persona que rebrà l’Espasa d’Honor. Aquest any serà el president de la Generalitat, Quim Torra, que serà la persona que tancarà la Setmana Medieval.

 

«Ens fa especial il·lusió perquè quan Quim Torra era director del Born Centre Cultural ja va ser pregoner de la festa i ens coneix molt», ha dit Joan López. L’any passat, l’Espasa d’Honor va ser pel president d’Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat ja en aquell moment.