Compte enrere pel repte solidari per finançar el conte de l’espluguina Noe Gaya

L’atleta targarí Raul Arenas, que recorrerà 190 quilòmetres per finançar un conte infantil, va presentar la iniciativa al Museu de la Vida Rural
Presentació del repte solidari 'Sempre endavant' al Museu de la Vida Rural. | Museu de la Vida Rural

 

Aquest passat divendres, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí va acollir la presentació del repte solidari de l’atleta targarí, Raül Arenas, que recorrerà 190 quilòmetres amb prop de 4.000 m de desnivell el proper 16 de març, per finançar un conte infantil de l'espluguina Noe Gaya. Correrà sense parar entre Llívia i Tàrrega per fer possible que la jove, afectada per una lesió cerebral a causa d'un accident de trànsit, pugui publicar un conte infantil que ella ja té escrit.

Sota el títol ‘Sempre endavant’, l'aventura ha estat recaptant fons a partir de patrocinis d'empreses, sortejos i la venda de samarretes. També hi ha col·laborat l’Ajuntament de l’Espluga i altres entitats, empreses i particulars que s’han sumat a la causa.

Arenas, acompanyat de la regidora de l’Espluga de Francolí, Erika Soriano i de Noe Gaya, va explicar davant dels assistents en què consistia el repte i per què el vol fer.

Els Gegants i Gegantons Neolítics i els Grallers de l'Espluga, amb Noe Gaya

Els Gegants i Gegantons Neolítics i els Grallers de l'Espluga, de Francolí acompanyaran l'espluguina Noe Gaya, aquest dissabte 16 de març, en la rebuda que es farà a Tàrrega a l'atleta Raül Arenas, com a cloenda del repte.

Els Gegants Neolítics i els Grallers de l'Espluga rebran Raül Arenas al final del repte per Noe Gaya | Cedida

 

La Colla Gegantera ha col·laborat durant els últims mesos en la campanya del projecte 'Sempre endavant', per tal de recollir fons per la proposta impulsada per Arenas. L'arribada de Raül Arenas serà a les 18.00 hores al carrer del Carme, enmig d'un conjunt d'activitats que també inclou la presentació del nou conte de Noe Gaya i el sorteig de mig centenar de premis.

Noe Gaya i els gegants de l’Espluga de Francolí

El 30 de juliol de 2017, durant el bateig dels nous gegantons neolítics de l'Espluga, Terra i Pastor, la Colla Gegantera va col·locar a la gegantona Terra un collaret de 'pedres de la felicitat', pintat per l'espluguina Noe Gaya. L'objectiu era fer visible, a través de la cultura popular, la història de superació de la Noe, amb uns gegantons especialment sensibles, ja que també incorporen el seu nom en Braille a l'avantbraç.

La gegantona amb el collaret pintat per Noe Gaya. | Cedida

 

També et pot interessar:

"Avança el projecte per abastir d'aigua potable el nord de la Conca" "Èxit rotund per a Montblanc i la seva capitalitat de la sardana"