Finalitza la primera fase del parc fotovoltaic de Rocafort de Queralt

De moment s'han instal·lat 60 panells fotovoltaics i al llarg d'aquest any s'anirà completant la infraestructura
Finalitza la primera fase del parc fotovoltaic de Rocafort de Queralt. | Cedida

 

Rocafort de Queralt ha finalitzat ja la primera fase per posar en marxa el seu parc fotovoltaic. Aquesta instal·lació està plantejada per alimentar de forma elèctrica tot el sistema de bombeig d’aigua al dipòsit principal.

 

Amb aquesta instal·lació també s'ha previst l'abastament elèctric de la re-circulació per la cloració de l'aigua i la impulsió d'aigua de la xarxa en baixa, de la població.

 

Al llarg de l’any es completarà la infraestructura

Aquesta primera fase consisteix en la instal·lació de 60 panells solars fotovoltaics de 270w. Tot i això, la previsió és que al llarg d'aquest any es completarà la infraestructura amb la instal·lació dels inversors, reguladors i les bateries de liti.

 

Rocafort de Queralt és un municipi que ha apostat en els darrers anys per l’ús d’energies renovables en altres àmbits, per tal d'assolir la sobirania energètica i posar el seu granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic. Fa uns quatre anys, es va implantar la il·luminació amb energia fotovoltaica del recinte del cementiri municipal i de la seva capella.

 

El municipi també disposa de fanals solars en zones fosques i de lleure del poble i d’una caldera de biomassa que serveix per escalfar les dependències de l'ajuntament.

 

La Conca de Barberà, territori de parcs eòlics

Les energies renovables fa temps que són visibles a la Conca de Barberà. De fet, la comarca concentra un bon nombre de parcs eòlics, ja que és una zona on bufa el vent i, per tant, molt favorable per acollir aquesta mena d'instal·lacions. Els parcs eòlics que hi ha actualment són: Les Forques (Passanant i Belltall), Montargull (Llorac, Talavera i Santa Coloma), Conesa I, Conesa II (Conesa i Forès) i Savalla (Savalla del Comptat i Santa Coloma de Queralt).

 

També et pot interessar: