L'Espluga de Francolí ja coneix el programa d'actes de la Diada de Catalunya

Els busos organitzats per l’ANC Conca que aniran a la manifestació independentista de 11 de setembre sortiran a les 13.00 h de la plaça Montserrat Canals

Imatge de la celebració de la Diada a l'Espluga d'anys anteriors | P. Torres

 

L’ANC de l’Espluga i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí han fet públic el programa dels actes que es faran el proper 11 de setembre al municipi, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes començaran a les 10.30 h a la plaça de la Vila, des d’on es dispararan 4 coets que anunciaran l’inici de l'acte de la Diada.

 

Seguidament i al mateix lloc s’iniciarà l’acte central que comptarà amb la intervenció d'un grup d'espluguins i espluguines que van fer possible l'1 d'Octubre que exposaran quina creuen que hauria de ser la resposta a la sentència als presos polítics. A continuació tindran lloc els parlaments i la lectura del manifest de la Diada Nacional de Catalunya 2019 a càrrec de l’ANC i Josep M Vidal alcalde de l’Espluga. L’acte es clourà amb la cantada dels Segadors, himne nacional de Catalunya, acompanyats de l’actuació dels Grallers de l’Espluga, i un Vermut per la República.

 

Posteriorment, a les 13.00 h, a la plaça Montserrat Canals, sortiran els busos organitzats per l’ANC Conca que aniran a la manifestació independentista que tindrà lloc a Barcelona sota el lema “Objectiu Independència!” i que reclama als partits independentistes que pactin una unitat estratègica com a eina que permeti assolir la República Catalana.

 

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya 2019 acabaran el dia 15 de setembre amb motiu de la 34a Caminada Popular. La caminada s’iniciarà a les 8:00 h des de la plaça Montserrat Canals i seguirà el següent recorregut: plaça 1 d’Octubre, Camí de la Cometa, Les Masies, Itinerari Natura, plaça de la Llibertat, Senda del Colom Font dels Boixets (esmorzar i lectura del manifest), Coll de la Vena, Camí de la Cometa i Jardí dels Francolins. Com cada any, l’organització facilitarà gratuïtament l’esmorzar de totes les persones participants. Com és habitual en aquestes activitats es recomana portar calçat adequat i aigua. Hi col·labora com cada any l’Associació de Defensa Forestal. L’acte es clourà amb un vermut popular i música