El Museu de la Vida Rural organitza activitats virtuals per celebrar el Dia Internacional dels Museus

La programació serà tota en línia i es portarà a terme els dies 15,16,17 i 18 de maig
El Museu de la Vida Rural obrirà les portes virtuals el Dia Internacional dels Museus | Albert Oliva

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí torna a obrir, com cada any, les portes de bat a bat per a celebrar una diada cultural d'allò més important. El Dia Internacional dels Museus. Tot i que, a causa de les circumstàncies aquesta vegada totes les activitats es faran totes de manera virtual.

La programació s'ha volgut mantenir, en la mesura del possible, i és per això que es troben activitats al llarg de tot el cap de setmana. Des d'avui divendres 15 maig i fins al dilluns 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, l’MVR té previstes un conjunt d'activitats com ara visites virtuals a l'exposició Jugar amb foc, un taller per aprendre a fer sabó artesà o l'obertura d'un fòrum virtual obert a tothom on debatre sobre el futur dels museus i de la cultura després de la pandèmia.

El tret de sortida es farà aquesta tarda a les 19.00 hores amb el primer debat Visions 5.1, que sota el títol Emergències, sostenibilitats, respostes i propostes climàtiques, comptarà amb la participació de Yayo Herrero, Manola Brunet, Marc Castellnou, Marta Torres Gunfaus i Queralt Castillo. El debat es farà des de la plataforma Zoom habilitada pel Museu de la Vida Rural amb emissió simultània des del seu canal de YouTube. La celebració seguirà el dissabte 16 de maig a les 18.00 hores, el museu proposa una visita guiada a la nova exposició del museu Jugar amb foc. Tothom qui ho vulgui es podrà afegir a una visita virtual que s’emetrà en directe des del canal de YouTube del museu.

El Museu de la Vida Rural farà un recorregut virtual per l'exposició 'Jugar amb Foc'! | Àngel Ullate

Taller de sabó artesà, visites virtuals i debats per celebrar el DIM

Els plats forts de la programació del Dia Internacional dels Museus seran dilluns, el mateix dia de la celebració. Des de primera hora, el museu obrirà un debat en el seu nou fòrum virtual, l’È-Fòrum, per debatre amb la ciutadania i el sector cultural sobre el futur dels museus després de la crisi provocada per la Covid-19. El fòrum virtual s’estrenarà amb motiu del Dia Internacional dels Museus però estarà obert de forma permanent amb la voluntat de generar propostes i aglutinar les diferents mirades davant els diferents reptes socials als quals cal donar resposta, començant pel futur dels museus.

Per seguir amb aquesta festa cultural, dilluns es realitzarà una nova visita guiada de forma virtual a l’exposició Jugar amb foc. Aquesta vegada serà a les 12.00 del migdia, també en directe des del canal de YouTube del museu. A les 18.00 hores, hi ha programat un taller per aprendre a fer sabó artesà. L’activitat anirà a càrrec de l’enginyera tècnica agrícola Mireia Vila, que realitzarà un taller que s’emetrà des del canal d’Instagram TV del Museu de la Vida Rural i també pel canal de YouTube.

Per últim, i continuant amb la dinàmica d’aquestes darreres setmanes, el museu presentarà una nova entrega de l’acció ‘Memòria Resilient’ que, des d’una òptica divulgativa i a les xarxes, creua la col·lecció del museu i el seu nou jardí etnobotànic amb derivades culturals. Les aportacions a #MemòriaResilient es poden seguir a través de l’etiqueta a Twitter i al compte d’Instagram del museu.

Programa d'actes virtuals Dia Internacional dels Museus

Divendres 15 de maig

— 19.00 h. Visions 5.1 - Webinar interactiu i directe des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural

Dissabte 16 de maig

— 18.00 h. Vídeo-visita a l’exposició Jugar amb foc - Directe des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural

Dilluns 18 de maig

— Durant tot el dia. Obertura de l’È-Fòrum - Accés des d'aquest enllaç.

— Durant tot el dia- Memòria Resilient - Les aportacions a #MemòriaResilient es poden seguir a través de l’etiqueta a Twitter i al compte d’Instagram del museu.

— 12.00 h. Vídeo-visita a l’exposició Jugar amb foc - Directe des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural.

— 18.00 h. Taller de sabó artesà - Directe des del canal d’Instagram TV del Museu de la Vida Rural i des del canal de YouTube del museu.

"Atenció: Revés inesperat a Junqueras a la presó a causa del coronavirus" "Bona notícia: Es reprèn la reparació dels desperfectes dels aiguats a Vimbodí i Poblet"