L'escena de l'infern dels pastorets de Montblanc

Els Pastorets de Montblanc impulsen diverses propostes per Nadal tot i no dur a terme les representacions

Enguany s’haurien complert els 81 anys ininterromputs de l'escenificació

El mes d'octubre passat, els Pastorets de Montblanc van decidir suspendre les representacions programades per Nadal i Cap d’Any després d’avaluar pros i contres, i ateses les insalvables dificultats per complir les normatives sanitàries vigents a causa de la pandèmia de la Covid-19  en els espais on es mouen habitualment les actrius i actors. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

No obstant això, el grup no ha volgut renunciar a la pàtina nadalenca i per aquest motiu s'han ideat un seguit de propostes amb la voluntat de mantenir presents els Pastorets a la vila ducal. Per una banda, l'activitat 'Pinta els Pastorets de Montblanc' pretén compartir diferents dibuixos pintats pels nens i nenes a través de les xarxes socials. Per a fer-ho, només cal entrar al web www.pastoretsmontblanc.com i descarregar-se les il·lustracions.

Per altra banda, el dia 25 de desembre, a les 17.00 h de la tarda, a través de Tac12 es podrà seguir la representació dels 80 anys dels Pastorets montblanquins. També, des del web de l'agrupació, es podrà visualitzar la representació des de casa.

A Montblanc, enguany, s’haurien complert 81 anys ininterromputs, d’escenificació de Pastorets. És a dir, des de 1939 fins ara. Majoritàriament, el text representat ha estat el de Josep Maria Folch i Torres, però, els primers anys també es van escenificar les obres d’altres autors coneguts com «La Venjança de Jesús», d’Albanell i Rosés; «L’Estel de Natzaret », de Ramon Pàmies; «Els Pastorets», de l’estimat Mossèn Josep Domingo i Ardèvol i «La Llum de l’Establia», de Tubau i Vinyeta.