El PSC de Montblanc demana que es revisi el Pla Comarcal d'Igualtat de Gènere

El grup municipal també vol que s’estableixin els criteris d’igualtat de gènere i de no discriminació que hauran de regir les subvencions a les entitats montblanquines
El regidor del PSC de Montblanc, Juan Manuel Cabello | Cedida

 

 

El PSC de Montblanc ha presentat una moció al ple municipal en què es demana al consistori que es revisi la idoneïtat de l’adhesió al pla comarcal d’igualtat de gènere «valorant si les accions i els programes en curs en matèria d’igualtat són els més adequats per Montblanc. En cas de no ser així demanem que l’Ajuntament procedeixi a redactar un pla propi», segons ha explicat el

 

Així mateix la moció socialista demana que s’estableixin els criteris d’igualtat de gènere i de no discriminació que hauran de regir les subvencions a les entitats montblanquines per garantir que aquelles que no les compleixin no puguin ser beneficiaries de les mateixes. En aquest sentit, Juan Manuel Cabello ha recordat que «darrerament Montblanc ha estat notícia per l’exclusió de les dones d’un dels elements del seguici. Per als i les socialistes és evident que les tradicions i els costums han d’evolucionar d’acord amb el progrés del conjunt de la societat i, en conseqüència, cap plantejament discriminatori envers les dones ha de ser tolerat per l’Ajuntament que representa, cal recordar-ho, a tots els montblanquins i montblanquines»..

 

Per la seva banda, la discriminació que pateixen les dones en matèria laboral es manifesta en realitats tan lamentables com que, encara ara, de mitjana cobren un 15% menys que els homes per fer la mateixa feina i que tenen, al nostre país, una de les taxes d’ocupació més baixes del conjunt de la Unió Europea.

 

«Aquestes dades ens donen una idea de la dimensió del problema i ens recorden a tots i a totes que la necessària igualtat entre homes i dones a la nostra societat encara té molt camí per recórrer. Per tant, per al grup del PSC, l’Ajuntament de Montblanc ha de fer tot el que estigui a les seves mans, sense regatejar esforços, per treballar en la senda del progrés i de la igualtat efectiva entre homes i dones a la nostra societat», ha conclòs el portaveu del PSC.