Tot a punt per a una nova edició de Som terra de safrà a Santa Coloma

En aquesta quarta edició s'ha organitzat una jornada tècnica que gira al voltant d'aquest cultiu i les seves aplicacions en diferents àmbits

Torna, com cada any, el Som terra de Safrà de Santa Coloma de Queralt. El municipi celebrarà la festa dedicada a aquesta espècia els dies 2 i 3 de novembre. Enguany se celebra la quarta edició i s'ha organitzat, com a novetat, una jornada tècnica que gira al voltant del cultiu del safrà  així com les seves aplicacions en diferents àmbits. Històricament, les zones properes a Santa Coloma de Queralt han sigut lloc de comerç i cultiu de safrà. Així doncs, la festa pretén promoure el comerç i el cultiu d'aquesta espècia i donar-ne a conèixer les seves particularitats.

Programa de la Jornada tècnica

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

9.30 hores: inscripcions

9.45 hores: presentació amb Magí Trullols, alcalde de Santa Coloma de Queralt, i Antoni Rius, representant de Safrà Colomí

10.00 hores: El cultiu del safrà, xerrada a càrrec de Roser Cristóbal Cabau, enginyera agrònoma, especialitzada en producció de PAM. Responsable del Grup de Plantes Aromàtiques del CCTFC.

11.00 hores: descans

11.30 hores: Fabricació d'extractes del safrà, el mercat i les aplicacions a la indústria farmacèutica i alimentària, xerrada a càrrec de la Noèlia Solé Moix, Quality Assurance & Regulatory Affairs Manager a Select Botanical SL.

12.30 hores: Taller pràctic: elaboracions culinàries i medicinals a base de safrà – a càrrec d'Astrid van Ginkel, Fitomón.

13.30 hores: acte de cloenda a càrrec d'Angelina Nogués, regidora de cultura de Santa Coloma de Queralt.

Tots els actes es realitzaran a la Sala Merlets del Castell dels Comtes, exceptuant el taller pràctic, el qual es realitzarà a la Sala Gran del mateix castell.  La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de l'Ajuntament del municipi, trucant al telèfon 977 88 00 88 o al correu of.turisme@stacqueralt.altanet.org. També es pot fer a l'Escola Agrària de Tàrrega, trucant al telèfon 977 88 00 88 o al correu of.turisme@stacqueralt.altanet.org. Per acabar, el PATT del portal RuralCat també ofereix la possibilitat d'incriure's a la jornada mitjançant ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt