L’Espluga de Francolí tindrà dos punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

El municipi rebrà una subvenció de 70.000 euros per poder dur a terme aquesta instal·lació que estarà ubicada a l’aparcament entre l’avinguda Catalunya i el carrer Joan Maragall
Aparcament on aniran situats els punts de recàrrega. | Cedida

L’Espluga de Francolí disposarà de dos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Fa algun temps, l'Ajuntament va tramitar la petició de subvenció a l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per tal de poder disposar d’aquests punts de recàrrega al municipi.

El passat dimecres 4 de desembre es van fer públiques les poblacions que disposarien de nous punts i l’Espluga de Francolí n’és una, per això rebrà un import de 70.000 € per dur a terme la instal·lació, ubicada a l’aparcament que hi ha entre l’Avinguda Catalunya i els carrer Joan Maragall. 

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) subvenciona la instal·lació d’aquests punts en el marc del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC).

La darrera actuació d’aquest projecte crearà 23 punts de recàrrega ràpida en 19 poblacions de Catalunya amb una inversió total de 864.750 €, i permetent així disposar de punts de càrrega ràpida cada 30km per tot Catalunya.

El projecte es durà a terme l’any 2020

Des de la regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Espluga es valora molt positivament la possibilitat de disposar d’aquesta instal·lació per tal de facilitar la mobilitat dels vehicles elèctrics. Properament s’iniciaran els tràmits administratius per tal de poder adjudicar aquest projecte i dur-lo a terme durant l’any 2020. 

"🎨Els últims olis del pintor montblanquí Maties Palau Ferré, exposats a Reus" "🎂L'ENHORABONA: Els Pastorets de Montblanc celebren 80 anys!"