Més públic que mai al Festival de Música Antiga de Poblet

L'ampliació de l'aforament i del nombre d'activitats permet l'assistència de 3.000 persones
L'Antic Dormitori dels Monjos de Poblet, amb 750 espectadors durant el concert inaugural del VII Festival de Música Antiga. | ACN

 

El Festival de Música Antiga de Poblet ha tancat aquest diumenge, 18 d'agost, a la nit la setena edició amb el concert ‘El Renaixement Musical a Nàpols’, a càrrec de La Capella Reial de Catalunya i Hesperion XXI dirigits per Jordi Savall. Segons l’organització, enguany la xifra d'assistents ha assolit les 3.000 persones.

 

Això ha estat possible gràcies a l'ampliació de l'aforament d'algunes de les sales i a la programació de més activitats. En total, han estat tres concerts dirigits per Jordi Savall, tres conferències a càrrec de Dolors Bramon, Xavier Antich i Stefano Cingolani, i dos concerts matinals, amb Hirundo Maris i Euskal Barrokensemble.

 

Un concert de cloenda amb la presència del president Torra

Al darrer concert del Festival HI han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, així com els alcaldes de Vimbodí, Joan Canela, i de Montblanc, Josep Andreu.

 

La propera cita amb la música a Poblet serà el VII Festival Internacional d’Orgue, que enguany inaugurarà el dia 19 d’octubre l’organista Juan de la Rubia i comptarà amb la participació de Thiemo Janssen (26 d’octubre) i Mona Rozdestvenskyte (9 de novembre).