Felip VI i Letícia visiten el monestir de Poblet enmig de protestes i un fort dispositiu policial

Un detingut per desordres públics i cops de porra dels Mossos contra alguns manifestants
Els Reis han visitat el Monestir de Poblet | Miquel Bonet

El Reis d'Espanya han visitat aquest dilluns Catalunya amb una única aturada al monestir de Poblet, en el marc de la gira que estan fent arreu de l'estat espanyol arran de la crisi de la Covid-19. La visita de Felip VI i Letícia a la Conca de Barberà ha anat acompanyada de protestes a l'exterior del recinte, convocades per l'Òmnium i l'ANC, i d'un fort dispositiu policial.

Mentre els Reis visitaven el monestir, a fora els manifestants intentaven eludir el cordó policial i apropar-s'hi caminant entre vinyes. L'acció s'ha saldat amb algun moment de tensió i cops de porra, i amb un detingut per desordres públics. L'individu, un veí de Montblanc de 30 anys, hauria intentat robar la tauleta a un agent de la BRIMO, segons fonts policials.

Arribada a l'aeroport de Reus

Els Reis han aterrat a l'aeroport de Reus, on els han rebut el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Tots dos els han acompanyat durant la visita al monestir cistercenc.

L'arribada al recinte monàstic s'ha produït cap a un quart d'una del migdia. Als Reis els ha rebut el pare abat, Octavi Vilà, i el prior, Rafael Barrué. Durant l'estada al monestir, Ses Majestats han visitat el claustre i l'església, entre d'altres espais.

Abans de finalitzar la visita a les dues de la tarda també s'han reunit amb 18 dels 25 monjos de la comunitat —la resta estan malalts, segons fonts del govern espanyol.

"Agenda: Sarral dóna el tret de sortida a la Festa Major 2020!" "En contra Felip VI: Càrregues policials i detencions a l'arribada del Borbó a Poblet"