Els carrers i places de Montblanc es preparen per l’arribada dels Reis d’Orient

La capital de la Conca de Barberà s’ha adherit a la campanya ‘Baltasar de veritat’, tot i que ja fa anys que compta amb un rei negre ‘de debò’

Ja ha començat el compte enrere per una de les nits més màgiques de l’any. És un dels moments més bonics de les festes de Nadal on petits i grans esperen impacients l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que vindran aquest dissabte dia 5 de gener a tots els pobles i ciutats. Montblanc acollirà la tradicional cavalcada a les 18.00 hores.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Melcior, Gaspar i Baltasar i els seus patges arribaran a la capital de la Conca de Barberà amb les seves carrosses on els esperaran les famílies montblanquines per rebre’ls com cal en els carrers i places de la vila. Els Reis passaran per l’avinguda Doctor Folch, la Muralla de Sant Jordi, la Muralla de Sant Francesc, el carrer Major, la plaça Santa Anna, la Muralla Santa Tecla, el carrer Riber i arribaran a la plaça Major.

Allà, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, farà entrega de les claus de la vila a Ses Majestats. Els tres Reis saludaran als assistents des del balcó de l’Ajuntament i pronunciaran un petit discurs  abans de començar a repartir els regals per les llars montblanquines.  

El Rei Baltasar a Montblanc el gener de 2017.
El Rei Baltasar a Montblanc, en una imatge d'arxiu. | M. Pallissó

 

Montblanc ja fa anys que té un ‘Baltasar de veritat’

Aquest any, molts pobles i ciutats s’han adherit a la campanya ‘Baltasar de veritat’, impulsada per l’entitat ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ amb el suport d’altres organitzacions, amb l’objectiu que a les cavalcades reials hi participin persones negres de debò. Montblanc és un exemple d’aquests municipis adherits a la campanya i ja fa anys que compta amb un rei Baltasar ‘de veritat’  per aquest dia tan especial.

Diversos municipis d'arreu de Catalunya s'han sumat a la campanya. A les comarques de Tarragona, en concret, trobem ciutats com, per exemple, Reus, que comptarà amb un refugiat arribat amb Open Arms o Valls que també s'ha adherit a la campanya, entre d'altres.