NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Les llambordes han estat escollides per votació popular

S'inicia la renovació del ferm dels carrers del nucli antic de Sarral

Sense cost pels veïns, les obres també eliminen les barreres arquitectòniques dels carrers Major, Sant Joan i del Roser

Abans d'un mes, es preveu que estiguin enllestides les obres d'urbanització de tres carrers del nucli antic de Sarral. L'actuació abasta diferents trams del carrer Major, carrer Sant Joan i carrer del Roser, i s'està executant una renovació completa en els tres vials. Així, a simple vista i quan acabin els treballs, s'hi apreciarà una destacada renovació dels paviments, que a més el govern sarralenc ha volgut que es triïn per votació majoritària dels veïns.

D'aquesta manera i durant uns dies, els ciutadans que ho han desitjat han pogut escollir entre llambordes de tres colors, exposades al vestíbul del consistori. Finalment, se n'ha escollit una de rogenca, que servirà d'ara en endavant per a tota nova obra de pavimentació dels carrers del municipi, facilitant-ne la millora estètica. També s'ha aprofitat la nova urbanització per eliminar totes les barreres arquitectòniques existents, amb l'objectiu de facilitar el trànsit als vianants dels col·lectius amb mobilitat reduïda, i tal i com estableixen les diferents normatives. Les obres no han tingut cap cost pels veïns dels tres carrers, que amb un pressupost d'uns 100.000 euros finança l'Ajuntament de Sarral, amb el suport de 45.000 euros de la Diputació de Tarragona.

Renovació imprescindible del clavegueram

La urbanització també ha actuat sota terra, on s'ha constatat que feia molta falta la renovació del clavegueram. L'alcalde de Sarral, Jaume Fornés, explica: «La intenció de fer les obres del carrer Major ja parteix del govern municipal anterior, que en va projectar la renovació del clavegueram. L'actual govern n'hem vetllat per l'execució, però a més hem ampliat el projecte per poder renovar-ne el ferm i la resta de serveis bàsics.

A més, hem aprofitat per incloure també la urbanització dels carrers Roser i Sant Joan, que era molt necessària. Anem materialitzant així el compromís d'anar arreglant el clavegueram a molts indrets de Sarral». I hi afegeix: «Sota terra, ens hem trobat que no s'havia invertit en molts i molts anys... Tot el clavegueram encara era de tubs de plom i de fibrociment, que ha complicat les obres, perquè vas obrint carrers per canviar els serveis i s'enfonsen». Ara, «traurem el quitrà de tots els carrers i posarem ciment, perquè materials com el plom contaminen el subsòl».


Comentaris

envia el comentari