L'Ajuntament de Montblanc vol facilitar la reobertura dels bars i les terrasses de la vila

Es permetrà l'ampliació de terrasses per mantenir l'aforament i respectar la distància social

Des de l’Ajuntament de Montblanc ja s’ha començat a treballar per aconseguir facilitar la reobertura de bars i restaurants un cop es permeti l'obertura de les terrasses dels establiments en la fase 1 de desconfinament. En aquesta línia, s’han iniciat contactes amb els diferents establiments per trobar la forma d’ampliar els espais ocupats per les terrasses amb l'objectiu de mantenir l’aforament i respectar la distància social.

En aquest sentit s'estudiarà cas per cas per buscar la millor forma possible d’ampliar l’espai destinat a la terrassa, tot i que en alguns casos serà molt complicat o impossible realitzar l’ampliació. Per això, l’Ajuntament ha posat a disposició dels propietaris d’establiment el correu participa@montblanc.cat per tal que expressin la seva intenció d’obrir i un contacte per tal d'iniciar el tràmit d’ampliació de la terrassa.

L’Ajuntament també treballa per crear un sistema d’ajuts per facilitar el pagament de les terrasses que es detallarà en un futur, mentre que l'import d'ocupació de la via pública durant les setmanes que ha estat tancat no es cobrarà. També es treballa en aconseguir algun tipus de reducció en la taxa de recollida d’escombraries, però, al tenir el servei delegat al Consell Comarcal és necessari negociar amb l’ens comarcal i detallar quina és la reducció del cost del servei de recollida i tractament.

"Males notícies per a la Festa del Trepat de la Conca davant d'un desconfinament incert" "Ni el confinament els atura: Barberà de la Conca celebra la Mare de Déu del Roser"