Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí recupera la normalitat en els diversos serveis i espais municipals

A partir del dia 3 de juny es recuperarà l'atenció presencial a la Casa de la Vila i a partir del 8 de juny es reobrirà l'atenció presencial a l'Oficina de Turisme de l'Espluga

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí reobrirà diversos serveis i equipaments municipals en les properes setmanes, seguint les indicacions de desescalada i flexibilització de les mesures de confinament. L'atenció presencial a les oficines de l'Ajuntament es reprendrà a partir de dimecres 3 de juny en l'horari habitual però només s'habilitarà un únic punt presencial a la recepció de la Casa de la Vila.

Durant les properes setmanes també es reprendrà l'activitat a la Llar d'Infants Municipal, a l'Espluga FM Ràdio i a l'Oficina de Turisme de l'Espluga. A més, de la flexibilització de les mesures a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, que va obrir alguns dels serveis el dia 25 de maig. Tots els serveis s'obriran respectant les mesures d'higiene i seguretat dictades per les autoritats sanitàries i es demana als usuaris la màxima responsabilitat per complir-les i vetllar per la salut de la ciutadania.

Atenció a l'Oficina de Turisme

Per altra banda, a partir del dia 3 de juny, els treballadors de l'àrea de  turisme  de l'Espluga començaran a reincorporar-se gradualment als seus respectius llocs de treball, a porta tancada, per adequar els espais i preparar-los per poder rebre els primers visitants  i turistes amb totes les garanties de seguretat, ja que a partir del dia 8 de juny està prevista la reobertura de l'Oficina de Turisme, i a partir del cap de setmana 13 i 14 de juny  les Coves de l'Espluga i la Fassina Balanyà. Per a més endavant s'està estudiant la manera d'oferir de nou la Ruta Templera i Hospitalera de manera que no es posi en risc la salut de guies i ni visitants. El Museu de la Vida Rural  també està treballant en el pla de reobertura per poder acollir visitants en les properes setmanes.

Trasllat del mercat setmanal

A partir de l'1 de juny el mercat setmanal  es trasllada  temporalment a la plaça Montserrat Canals per ajustar-se les mesures establertes per les autoritats sanitàries i recupera les parades habituals d'alimentació, roba, calçat i altres productes. També es prioritzarà el retorn a l'espai habitual, a la plaça de l'Església, quan rescindeixin les mesures de seguretat decretades davant la Covid-19. 

Aquesta ha estat una decisió consensuada i treballada des de la regidoria de comerç de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, amb els paradistes locals i les treballadores municipals, també traslladada a la Unió de Botiguers i Empreses de l'Espluga. Per aquest motiu queda prohibida la circulació  i l'aparcament a la plaça Montserrat Canals en l'horari de 6.00 h a 16.00 h els dilluns i els divendres de mercat. I mentre es realitzi el mercat a la plaça Montserrat Canals, s'aixeca la prohibició d'aparcar a la plaça de l'Església els dilluns i divendres.