La llera del riu va quedar molt malmesa

L'Espluga de Francolí avança en la reparació dels desperfectes causats pels aiguats

Cal tindre en compte que una part important de vehicles i material de la Brigada Municipal també van ser enduts pel riu i aquest fet dificulta algunes de les tasques

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí avança en els treballs de la llera del riu, entre el pont de la Font Baixa i el Portal de la Font Major. En aquest sentit, s'està adequant l'espai de domini públic del riu i s'està netejant, gràcies a una inversió de l'Agència Catalana de l’Aigua. 

  

Pel que fa als treballs del tram del vial i mur de contenció entre els dos ponts, també han començat i aquestes tasques les està gestionant i finançant la Diputació de Tarragona. Degut a aquesta actuació, el consistori adverteix que és possible que hi hagi afectacions puntuals en el trànsit de vehicles en aquesta zona.

  

En relació amb els treballs de restitució de la zona del pont de la Font Baixa i el vial que porta fins al Casal, els està finançant i duent a terme el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. De moment s'han restituït les baranes i voreres del pont i properament es treballarà per reacondicionar les baranes de la vorera del vial que porta fins al Casal.

Licitació de les obres dels col·lectors d'aigües residuals

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja ha licitat les obres per restituir els col·lectors d'aigües residuals malmesos. També es treballa amb els projectes executius de les obres i valorant els pros i els contres de les quatre opcions de traçat del tram del col·lector entre el pont de la Palanca i la depuradora. Actualment s'està treballant en la neteja interna dels col·lectors dels trams que no ha pres la riuada però que sí que ha malmès. Fins que no hagin finalitzat les obres als col·lectors l'Espluga seguirà abocant les aigües residuals al riu.

aiguats-2019
En aquest tram del pont ja s'ha restituït la barana i la vorera | Ajuntament de l'Espluga de Francolí

Per altra banda, hi ha moltes tasques pendents per part de diverses administracions i empreses de serveis. En el cas de l’Ajuntament de l’Espluga es treballarà per anar restituint espais com la Font Baixa, la pujada del carrer Ametllers i els camins afectats que encara no estiguin arranjats de forma definitiva. Cal recordar que una part important de vehicles i material de la Brigada Municipal també van ser enduts pel riu i aquest fet dificulta algunes de les tasques.


Comentaris