Pla general de les obres de restauració del portal de Sant Francesc de Montblanc i de la reconstrucció d'una segona torre, qüestionada per alguns experts

Montblanc restaurarà el tram final de la muralla de Sant Francesc i culminarà una dècada d'obres a la zona

El cost del projecte és de 270.000 euros, dels quals un 70% seran aportats per la taxa de l’1,5% Cultural

La vila de Montblanc ha estat beneficiada, novament, amb l’1,5%  Cultural del Ministeri de Cultura i Esports amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric de la vila. Amb aquesta important subvenció, que significa el 70% del cost total del projecte, es restaurarà el tram de muralla  corresponent a les antigues cases de cal Casaca i cal Fartet.

D’aquesta manera, tot el tram de muralla de Sant Francesc  quedarà restaurat completament. Actualment, i gràcies també al finançament de l’1,5% Cultural, s’està restaurant el tram de muralla on s’ubicava l’antic Kursaal, incloent-hi el portal  de Sant Francesc.

Així doncs, la vila ducal podrà recuperar el darrer tram de muralla de la zona de Sant Francesc que encara estava per restaurar. El cost del projecte és de 270.000 euros, dels quals un 70% seran aportats per la taxa de l’1,5% Cultural, mentre que un 17% serà finançat amb ajut concedit del OSIC de la Generalitat i només un 13% seran  fons propis de l’ajuntament.

Segons Josep Andreu, l'alcalde, «amb la consecució d’aquesta subvenció tot l’espai de Sant Francesc recuperarà una esplendor inaudita i el temps posarà en valor tot aquest  espai monumental». Així doncs, Montblanc aconsegueix un finançament molt destacat per tal de seguir recuperant un conjunt emmurallat  que el situa com una de les viles patrimonials capdavanteres del país.