El festival Riubombori de l’Espluga celebra una edició especial en homenatge a Jordi Francolí

Aquest dissabte a partir de les 19.00 hores els jardins francolins acolliran diversos músics que interpretaran cançons del desaparegut cantautor espluguí
Imatge del Riubombori 2016. | G. Bosch

 

Aquest dissabte dia 6 de juliol, els jardins francolins de l’Espluga de Francolí acolliran una nova edició del festival Riubombori. Seran cinc hores de música, però enguany amb un sentit molt especial. Es compleixen 10 anys de la mort del jove cantautor espluguí Jordi Francolí, és per això que aquesta edició està dedicada a la seva figura.

 

Els músics convidats interpretaran cançons dels tres discs del cantautor a més de repertori propi. Entre els mateixos hi han persones vinculades al músic incloent artistes que havien tocat amb ell, però també músics que sense haver-lo conegut han estat influenciats per la seva música i han volgut participar en aquest homenatge.

 

Hi participaran el cantautor de Les Gavarres Carlos Trijueque, el vilaplaní Avariable, la cantautora de Rubí Sara Oriol, la vallenca Sussanes així com el duet riudomenc Mel i Mató. Ja entrada la nit continuaran la recentment estrenada banda espluguina Immobles, un combinat de músics que van acompanyar Jordi Francolí en el seu primer disc i també actuarà el grup esplugui Tòlia.

 

Entre les actuacions es projectaran vídeos de Jordi Francolí i del concert homenatge que es va fer l’any 2009.

 

A la barra hi haurà refrescs i vins de la comarca, cervesa artesana i entrepans freds i calents pels qui vulguin quedar-se a sopar.

 

Durant el festival també es podrà adquirir la seva música, el cançoner editat el 2014, així com altres productes de merchandising de record (samarretes, bosses, etc). Per a aquesta edició tan especial, a més, s’ha creat un cartell obra del jove creatiu Marc López Carbajo.

 

La Cultural Jordi Francolí organitza el Riubombori

El Riubombori, que se celebra anualment el primer dissabte de juliol, està organitzat per La Cultural Jordi Francolí, una entitat local que té com a objectiu donar a conèixer la figura i llegat artístic de Jordi Francesch Deutú, cantautor i animador sociocultural de l’Espluga de Francolí, conegut amb el nom artístic de Jordi Francolí, que va morir l’any 2009 en un desafortunat accident de trànsit a l’edat de 25 anys. La Cultural també vol fomentar l’activitat social i cultural al territori, entre altres fites.

 

Abans de la seva creació, el mateix Jordi Francolí i altres persones properes a ell van fer les primeres passes per forjar una nova associació. Però el 2009, amb la desaparició del Jordi, la idea va quedar en un calaix fins que el gener del 2011 alguns dels seus amics i familiars van decidir donar vida a la idea.