L'Ajuntament de l'Espluga inicia els contactes per tramitar diverses ajudes pels aiguats

En relació amb les afectacions en terrenys agrícoles i horts encara no es coneix si hi haurà possibles ajudes
Imatge aèria del Pont Vell de Montblanc, amb la llera del riu plena d'arbres i de fang | ACN

L’Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha iniciat una roda de contactes amb les persones que van partir afectacions a negocis i habitatges arran de la riuada del passat 22 d’octubre de 2019, per tal de facilitar-los la informació en relació amb les ajudes públiques a les quals es poden acollir de moment. Els primer pas en aquests casos és constatar si l’establiment o habitatge compleix els requisits que marca l’ajuda i a partir d’aquí, si s’escau, iniciar la tramitació d’aquesta.

 

En relació amb les afectacions en terrenys agrícoles i horts encara no es coneix si hi haurà possibles ajudes, en tot cas, des del consistori s’està en contacte amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, per poder coordinar qualsevol acció que pugui donar cobertura a aquest tipus d’afectacions.

 

Per altra banda, l’alcalde espluguí, Josep M. Vidal i la 1a Tinent d’Alcaldia, Aida Morgades, es van reunir la setmana passada amb representants dels departaments de Presidència i Governació de la Generalitat i també amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, per tal d’establir contacte directe i coordinar les properes accions. En paral·lel, segueixen les tasques de neteja i desbrossament de la llera del riu, d’arranjament de camins municipals i també de reposició i millora de les instal·lacions d’electricitat i telecomunicacions

 

Subhasta d'art solidari de la Festa del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària organitzen pel dia 23 de novembre una subhasta amb obres cedides per artistes que han col·laborat en diferents  edicions de la Festa del Trepat i que han cedit obres per aquesta causa. L’acte tindrà lloc a les 12.00 h del migdia al Museu de la Vida Rural i serà conduït per l’actor Carles Xuriguera.

 

Aquesta és una de les moltes activitats solidàries amb els damnificats per la riuada i que tindran lloc durant aquest cap de setmana a la Conca de Barberà. Tots els diners recollits a la subhasta es destinaran la Plataforma Riuada Solidària per ajudar a les persones de tots els pobles de la comarca afectats per la riuada.

"👉AGENDA: Montblanc celebrarà diversos actes per La Marató de TV3" "⛏El sorprenent nou descobriment sobre la Cova de la Font Major de l’Espluga"