Les rondes trobadoresques recullen la noblesa montblanquina per anar al Sopar Reial

Montblanc es prepara pels dies forts de la Setmana Medieval

 

Els dies forts de la Setmana Medieval de Montblanc ja arriben i abans d'endinsar-se en ple cap de setmana, una gran comitiva festiva ha recollit els caps de les cases nobiliàries montblanquines per anar al Sopar Reial a l'antiga església de Sant Francesc. Les rondes trobadoresques han passat pels carrers i places de la vila, per acabar en el sopar on es menjaran viandes selectes a l'estil medieval. 

 

Els nobles de Montblanc assisteixen al Sopar Medieval

Amb la presència de sa majestat el Rei, l'antiga església de Sant Francesc s'ha engalanat per acollir el Sopar Reial. Al vespre, per tots els carrers i places de Montblanc, una comitiva d'uns 300 han realitzat les rondes trobadoresques, una cercavila en què s'han ajuntat els trobadors i els nobles montblanquins per assistir al Sopar Reial, un àpat on s'aplegaran els nobles, la família reial i el poble.  Durant les rondes, es van recollint els reis i els caps de les quatre cases de la Vila i els acompanyen el seu exèrcit i tota cort.

 

Una gran comitiva festiva recull els caps de les cases nobiliàries per anar al Sopar Medieval | Albert Oliva

 

A aquesta cercavila festiva, tothom vesteix i representa els més diversos estaments socials de l'Edat Mitjana. Els millors joglars de la contrada recitaran versos per convèncer els caga-dubtes que no s’han de perdre la festa. 

 

Tots els assistents, finalment, fan un sopar de caràcter medieval on es realitzen diverses actuacions en honor de la visita de sa majestat el Rei. Com no podia ser d'altra manera, s'hi mengen les viandes més selectes cuinades a l'estil típic medieval. Durant tota la nit, les Dúcties Dansaires, antigues abanderades de les cases nobiliàries i altres grups d'animació, ofereixen música, jocs i diferents balls pel gaudi de tots els assistents: el poble, els nobles i la família reial. 

 

Les rondes trobadoresques recullen la noblesa montblanquina per anar al Sopar Medieval | Albert Oliva

 

També et pot interessar:

"ATENCIÓ: Es dissol definitivament la Cooperativa de Montblanc i deixa deutes" "S'enfila a la teulada d'un edifici amb un ganivet i incendia un pis a Montblanc"