Imatge de l'escenari i la platea abans del concert de Mazoni a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt acull un dels primers concerts en desconfinament

El festival ha adaptat els concerts a la normativa sanitària

Està clar que aquest estiu serà diferent en molts àmbits, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, i ens haurem d'adaptar a una situació de 'nova normalitat' que encara no s'ha acabat de definir del tot. Un dels sectors que més pateix i patirà les conseqüències del coronavirus i que més haurà de buscar la manera d'encaixar-se en aquesta nova situació és la música i la cultura en general.

De moment, les autoritats sanitàries han dictat una sèrie de mesures per tal de poder fer concerts amb seguretat i evitant contagis. Els grans concerts multitudinaris i populars com els que es fan en grans festivals o festes majors, encara no es poden celebrar, però sí que es poden fer concerts de més petit format. Aquests espectacles, si es fan a l'aire lliure, hi poden assistir un màxim de 400 persones assegudes i amb els seients separats per dos metres —la fase 3 l'aforament s'amplia fins a les 800 persones.

Amb aquestes mesures s'ha celebrat un dels primers concerts al Camp de Tarragona —fins i tot a Catalunya— concretament a Santa Coloma de Queralt, dins del Festival Maig. L'encarregat d'encetar aquests 'concerts en desescalada' o 'en nova normalitat' ha sigut el cantautor empordanès Mazoni. El concert es va celebrar aquest dissabte, 6 de juny, i la imatge de la platea era ben estranya: 140 cadires separades per 2 metres, davant de l'escenari. 

L'organització del festival apunta que les persones que venien en parella o en grup van poder moure les cadires per poder seure junts, però la distància entre grups s'havia de mantenir igualment.

Imatge del concert de Mazoni a Santa Coloma de Queralt
Imatge del concert de Mazoni a Santa Coloma de Queralt | @festivalmaig