ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Crema totalment un vehicle agrícola a Santa Coloma de Queralt

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers
Un incendi afecta un tractor agrícola a la zona del Pla del Tomàs dels Ferriols | Bombers

 

Un vehicle agrícola que aquest dimarts, 28 d’agost, estava treballant a la zona del Pla del Tomàs dels Farriols de Santa Coloma de Queralt ha quedat totalment calcinat. Els Bombers de la Generalitat, que hi han enviat dues dotacions, han rebut l’avís a les 15.33 i a les 16.34 ja havien controlat les flames. A part de l’incendi, el cos d’emergència també ha aturat una fuita de gasoil del vehicle calcinat.

 

La Conca, entre les comarques amb menys incendis vinculats a l'activitat agrària

Els Agents Rurals fan un operatiu especial durant la campanya de la sega a algunes comarques catalanes, entre les quals la Conca de Barberà, per tal de prevenir incendis forestals relacionats amb la sega del cereal. A més, s’encarreguen d’informar els pagesos per tal d’ajudar a prevenir qualsevol possible incendi forestal. Segons dades facilitades pel Departament d’Agricultura de la Generalitat, del 15 de juny al 6 d’agost d’aquest any no s’ha cremat cap hectàrea a la Conca de Barberà, fet que  ha convertit la Conca en una de les comarques amb menys incendis forestals durant la campanya de la sega.   

 

Comarques com l’Alt Empordà, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Solsonès o el Gironès també reflecteixen dades similars. L’únic incident que s’ha registrat a la comarca, va ser el 31 de juliol a Santa Coloma de Queralt on es va cremar una part de terreny mínima corresponent a 0,0025 hectàrees a causa d’una empacadora de palla.

 

A la baixa en els últims anys

Aquest és el segon any consecutiu en què el nombre d’hectàrees cremades en aquest període a la Conca de Barberà és igual a zero. El 2015 també es va assolir aquesta xifra, mentre que el 2016 es van cremar 0,26 hectàrees. Aquestes dades són molt positives, ja que l’any 2012 es van cremar 5,21 hectàrees, l’any 2013 van ser 3,29 o l’any 2014 es va arribar a 4,8 hectàrees.