Santa Coloma de Queralt celebra la festa de Sant Antoni amb els Tres Tombs

Aquest dissabte, va ser un dia de celebració al municipi que va acollir activitats des del matí fins a la nit on cal destacar la benedicció dels animals
Un dels carros dels Tres Tombs de Santa Coloma de Queralt. | Turisme Santa Coloma

 

Aquest passat dissabte dia 12 de gener, Santa Coloma de Queralt va celebrar la Festa de Sant Antoni amb una jornada plena d’activitats. Una de les més espectaculars van ser els tradicionals Tres Tombs que van lluir pels carrers del municipi davant el públic assistent.

Les activitats festives, però, van començar una estona abans, a les 11.30 hores a la casa de l’abanderat Josep M. Farré Pont, on hi va haver la trobada amb tots els nens i nenes de la vila.

A les 12.00 hores va tenir lloc l’ofici solemne que va comptar amb la participació de la Cobla Ciutat de Manresa. Seguidament, a la plaça Major es va fer la benedicció dels animals, com mana la tradició. 

Després es va donar pas als Tres Tombs de Sant Antoni, que van passar per diversos carrers del municipi. El recorregut va començar a la plaça Major, lloc de la benedicció dels animals, seguint pel raval de Cervera, el raval de Jesús, el carrer de la Plana, la carretera de la Llacuna, la carretera d’Igualada, el carrer Sant Vicenç, la carretera de Montblanc, la plaça del Portal, el carrer del Mig, per arribar de nou a la plaça Major.

Imatge d'un dels moments dels Tres Tombs. | Turisme Santa Coloma

En acabar la tradicional activitat hi va haver refresc popular i dinar pels traginers. A més, tots aquells que van portar algun animal a beneir van rebre un obsequi de la festa.

La tarda i la nit van acabar amb música

A la tarda, a les 17.30 hores va tenir lloc el concert per a tothom i a les 19.00 hi va haver ball pels més petits. A la mitjanit, al local de l’Estrella l’Orquestra Venus va oferir el Gran Ball de Gala per acabar aquesta jornada festiva.

Aquesta festa de cultura popular està organitzada per l’Associació Sant Antoni Abat de Santa Coloma de Queralt amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquests no han estat els únics Tres Tombs que s’han celebrat a la regió de Tarragona, ja que Valls va acollir diumenge aquesta celebració, una de les més emblemàtiques de Catalunya i que ha deixat moltes imatges pel record.

"Arriba la Festa Major petita de Vimbodí i Poblet" "Any peculiar en la festa de Quintos de Sarral"