Roda de premsa de Respira Montblanc

Respira Montblanc: un segell de qualitat que reivindica la Conca de Barberà com a destinació turística rural

En la campanya, l'entorn i la naturalesa agafen força i deixen el patrimoni arquitectònic en un segon pla

Montblanc vol fer valer el seu potencial com a territori rural i de naturalesa i engega un projecte turístic, motivat pel mateix sector privat, en temps de coronavirus. De fet, s'hi treballa des de fa mesos i ara la proposta s'acaba de fer pública. Creuen que ara és l'hora de potenciar el turisme cap a l'entorn amb els diversos espais a l'aire lliure i la poca massificació que ofereix la Conca de Barberà.

En aquest sentit, el regidor de Turisme de la vila ducal, Oriol Pallissó, assegura que «les muralles de Montblanc, les esglésies i el patrimoni arquitectònic ja és conegut per tothom, i ara és l'hora de fixar els objectius en l'entorn natural i donar-lo a conèixer al turisme».

Un segell de qualitat com a distintiu

La campanya inclou, en els diversos establiments d’hostaleria i restauració,  un distintiu que els acreditarà com a espais inclosos en el projecte ‘Respira Montblanc’. Això serà possible sempre que es compleixi un decàleg amb els deu compromisos de qualitat que fixa la campanya. 

El distintiu es renovarà cada any i la mateixa oficina de turisme de Montblanc serà qui revisi que tots els establiments adherits a la campanya compleixin els requisits que han fixat ara els seus impulsors.

Desmarcar-se de la Costa Daurada

De moment, n'hi ha prop d’una quinzena previstos, si bé l’Oficina de Turisme confia que la xifra s’acabi doblant. El territori es vol desmarcar de la Costa Daurada amb una nova imatge promocional que vol anar més enllà del patrimoni cultural característic del territori, lligada a conceptes com natura, sostenibilitat, paisatge i producte de proximitat.


Comentaris