GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El diputat Ferran Bel sobre l’A-27: «A Catalunya es pressuposta poc, però s’executa menys»

El diputat al Congrés ha fet aquest dijous al vespre una sessió informativa a Montblanc en relació a les obres d’aquesta infraestructura
El diputat al Congrés, Ferran Bel, durant la seva intervenció a Montblanc, amb l'alcaldable de Junts per Montblanc, Marc Vinya. | Júlia Giribets

 

El diputat del PDeCat al Congrés Ferran Bel, ha fet aquest dijous al vespre una sessió informativa sobre les obres de l’A-27. L’acte ha tingut lloc a Sant Francesc, a Montblanc i ha estat presentant per l’alcaldable de Junts per Montblanc, Marc Vinya. Bel, ha incidit, sobretot, en la «poca transparència» que es té des del govern central a l'hora d’explicar com es fan servir els pressupostos.

 

Pel que fa a aquesta infraestructura, Bel ha recordat que es tracta d’una reivindicació de fa 20 anys i que, en tot aquest temps «la gent s’acaba cansant», tot fent referència al continu retard que han patit aquestes obres.

 

En aquest sentit ha dit que «ens sentim enganyats, decebuts», perquè les obres es van anunciar, es van dir que es farien i ha recordat que precisament «Zapatero (PSOE) va paralitzar aquestes obres». 

 

Ferran Bel ha explicat que «cada any ha sortit una partida pressupostària per l'a-27», però que no s’ha acabat executant pels motius que siguin. De fet, l’any 2018 els 15 milions pel túnel anaven als pressupostos «i no s’han fet servir. Ara s’està executant el què es portava als pressupostos de l’any 2016, falta molta voluntat política», ha dit.

 

El diputat també ha criticat la posada en marxa de les obres del túnel per part del govern central «ara que hi ha eleccions, no sé com al PSOE no li cau la cara de vergonya».

 

«No tenim les garanties de continuïtat de l'obra»

Bel ha assegurat que és una pràctica habitual que el govern pressuposti partides per Catalunya que després no es fan realitat. «Del que hi havia l’any passat pressupostat per ADIF a Tarragona s’ha executat el 38%», per exemple.

 

En aquesta línia, i fent referència a l’A-27, «a Catalunya es pressuposta poc però s’executa menys». Bel també ha posat de manifest que «les garanties que tindrà aquesta obra de continuar no les sabem».

 

Per tal de dur a terme un control d’allò que s’executa, Bel proposa implantar un sistema bimensual per mirar com es duen a terme els pressupostos.

 

Segons Bel, aquesta situació que pateix l’A-27 es podria agreujar amb un possible pacte de PSOE amb Ciutadans a les eleccions generals. «Hem de tenir la força per impedir-ho», ha dit, tot demanant el vot per al seu partit a les eleccions generals als allí presents.

 

Bel titlla les últimes declaracions de Rufián de «gran error»

En clau de política general, Ferran Bel, considera que les últimes declaracions de Gabriel Rufián (ERC) on li deia a Cayetana Álvarez de Toledo (PP) que demanaria perdó per l’1 d’octubre si ella demanava perdó pel cas Gürtel, són «un gran error» i ha afegit que «em fa molta pena tenint a part del govern a la presó».