Tot a punt per la setena edició del cicle de debats Visions 5.1 virtual al Museu de la Vida Rural

El cicle està format per tres debats sota el lema Emergències, sostenibilitats, respostes i propostes. El primer debat tindrà lloc de manera virtual el divendres 15 de maig a les 19.00 h.
La Conca 5.1 organitza aquest cicle de debats que de moment començaran online en cooperació amb el MVR. | B.H.

És la setena edició per aquest cicle de debats que gira entorn de la reflexió de temes relacionats amb el territori, el desenvolupament local, la societat, el paisatge i tots aquells agents que influeixen en una sostenibilitat que ens afecta a tots de manera directa, organitzat per La Conca 5.1 i seguint l'esperit del seu projecte. Aquest any com a novetat i en cooperació directa amb el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, l'espai es converteixi en la seu permanent del cicle de debats. Sota el lema emergències, sostenibilitats, respostes i propostes, ens convidarà a reflexionar i actuar davant els reptes actuals relacionats amb el clima, el turisme i la cultura.

Visions 5.1 segueixen el format dels anys anteriors i es portaran a terme un total de tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre l’emergència focalitzada en el clima, la cultura i el turisme. No obstant això, arran de la crisi sanitària i amb l’objectiu de continuar prenent totes les mesures recomanades, la primera sessió programada pel divendres 15 de maig a les 19.00 hores, i de moment també la segona, programada pel 5 de juny, es duran a terme de forma virtual mitjançant els canals de Zoom i YouTube del Museu de la Vida Rural, als quals es pot accedir també tant des del web del Museu com de la Conca 5.1.

L’emergència climàtica, cultural i turística a debat en el moment adequat

Aquesta nova edició del 2020 està formada per disset personalitats de renom d’arreu del país. El primer debat centrat en l’emergència climàtica, el canvi climàtic i el medi ambient el protagonitzen l’antropòloga social i cultural Yayo Herrero; el Cap del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals i expert en incendis forestals, Marc Castellnou; la Presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial, Manola Brunet; la Investigadora sènior sobre clima i energia a l'IDDRI (Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals), Marta Torres Gunfaus i la periodista i candidata doctoral en Relacions Internacionals, Queralt Castillo.

Pel que fa al segon debat que es farà el 5 de juny, hi participaran Íngrid Guardiola, Anna Guitart, Alba Sotorra, Charlie Pee, Clàudia Rius i Anna Zaera. El tema és en aquest cas, l’emergència cultural. Finalment, a l’últim debat que es realitzarà el 12 de juny hi participaran José Antonio Donaire,  Judit Carrera, Itziar González, Margalida Ramis, Rafael López Monné i Damià Serrano, que se centraran en l’emergència turística i els nous reptes turístics.

'Considerem més necessari que mai reflexionar al voltant d’aquestes emergències'

'Estem molt contents de l’aliança amb el Museu de la Vida Rural per donar continuïtat a aquest cicle i de presentar un any més aquest espai de reflexió. La Conca 5.1 i l’MVR aposten així per generar reflexió des de les realitats no urbanes, convidant a persones que pensen i treballen en camps que ens afecten a tots d’una manera molt directa. Malgrat la situació que estem patint actualment, ens hem reinventat per oferir de manera digital el primer debat, ja que considerem més necessari que mai reflexionar al voltant d’aquestes emergències i intentar dibuixar algunes respostes i propostes'. Explica l’associació La Conca 5.1 en unes declaracions.

"La proposta pionera del Museu Comarcal de la Conca de Barberà" "DEP: Consternació per la mort sobtada David Rovira, exalcalde de l'Espluga de Francolí"