L'Espluga de Francolí ja ho té tot a punt per començar la Setmana de la Joventut

S'han programat més d'una vintena d'activitats per a joves del 8 al 14 de juliol
Presentació de la Setmana de la Joventut de l'Espluga de Francolí 2019. | Júlia Giribets

 

L’Espluga de Francolí ja ho té tot a punt per acollir una nova edició del ‘Faistiu’, la setmana de la joventut. Això serà la propera setmana, del 8 al 14 de juliol. Durant aquests dies es faran un total de 25 activitats adreçades a joves en diferents llocs del municipi.

 

El Museu de la Vida Rural o la piscina són alguns dels escenaris triats per a desenvolupar moltes de les activitats programades per enguany.

 

Aquest dimecres al migdia, s’ha presentat la programació d’aquesta edició en un acte que ha anat a càrrec d’Aina Morgades, regidora de Ciutadania; Estel Bové, tècnica de joventut de l’Espluga de Francolí i de Maria Roig, Aina Palau i Júlia Vidal, membres de l’Associació Juvenil Auvënguen.

 

Aquest any torna a repetir-se l’exitós joc de rol de la Pastanaga Espluguina, que consta de ‘matar’ els altres jugadors tocant-los amb una pastanaga, per tant, «en els propers dies és possible veure gent pels carrers de l’Espluga de Francolí amb una pastanaga a la mà», ha dit la tècnica de joventut, Estel Bové. Les inscripcions per a aquest joc, que finalitzen avui dimecres, van a bon ritme.

 

Durant la setmana també hi haurà la Bibliopiscina en horari de tarda a la piscina municipal i el Museu de la Vida Rural oferirà un taller de fotografia per a joves.

 

Quines activitats hi haurà cada dia?

El dilluns 8 de juliol a la tarda la piscina acollirà el Piscineja que consta d'activitats aquàtiques amb gimcanes i jocs.

 

També s’ha organitzat una jornada sobre el plàstic aprofitant l’exposició que hi ha sobre aquest material al Museu de la Vida Rural, on es durà a terme una visita i un debat posterior que començarà a les 19.30 hores.

 

Al vespre, el protagonista serà un taller batucada i un sopar a la fresca, que acabarà amb un bany nocturn a la piscina.

 

Dimarts dia 9 de juliol les activitats les centrarà l’skate park, el parc mòbil de bicicletes i el taller de mobilitat segura, una sessió de zumba i començaran les nits al Francolí que s’estrenaran amb un espectacle de màgia a les 21.00 hores al jardí dels francolins.

 

Dimecres dia 10 els joves podran saltar amb cordes elàstiques i els més petits també tenen una franja horària reservada per a ells. Un taller de batuts saludables, un escape room, la caminada nocturna, monòlegs i nit de DJ completaran aquest dia.

 

Dijous dia 11 els més valents podran pujar al rocòdrom amb tirolina i més al vespre hi haurà tast de cervesa i una Jam Session al jardí dels Francolins, on s’anima a tothom a portar el seu instrument i sortir a l’escenari.

 

De cara a divendres, 12 de juliol, hi haurà el joc de l’Oca de la Conca, el concurs d’apilar caixes i la Festa Jove, amb La Cosa Nostra i DJ Enredu. Com a novetat, aquest any la festa es fa en divendres i no en dissabte. Precisament dissabte es farà el 7è Correbars Esgarriat, activitat adreçada a majors de 18 anys.

 

Per finalitzar la setmana jove, diumenge hi haurà el concurs de paelles al migdia i a les 19.00 a la piscina es durà a terme un assaig obert dels Nans de l’Espluga de Francolí, que busquen portadors pels nanos i amb aquesta exhibició pretenen animar la gent a inscriure’s.