La Setmana Medieval de Montblanc renova imatge i escull protagonistes

250 persones van assistir al tradicional sopar de l'elecció, on es va triar el Sant Jordi i la Princesa de l'edició d'enguany

La nit del passat dissabte 19 de gener, l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc va celebrar el sopar de l'elecció, on a més a més d'escollir el nou Sant Jordi i Princesa de l'edició d'enguany de la Setmana Medieval, es van donar a conèixer la resta de principals protagonistes, i es van avançar algunes de les novetats que hi haurà.

«Una oportunitat que només passa una vegada a la vida»

Ramon Solanes va ser l'escollit per representar a Sant Jordi i Míriam Ortín serà la Princesa;  una representació que omple d'orgull montblanquines i montblanquins, tal com afirmaven els nous protagonistes.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Sant Jordi assegurava que «des de petit he volgut presentar-me tot i que a l'hora d'apuntar-me, vaig dubtar. Llavors, vaig pensar que era una oportunitat que només passa una vegada a la vida i no la vaig voler deixar passar.  És l'ocasió de representar a Montblanc i Catalunya». Per la seva banda, la Princesa afirmava que «és un orgull poder representar un paper tan important com aquest. Des de fa un parell d'anys que vaig decidir presentar-me i és una experiència que afronto amb moltes ganes i il·lusió».

D'altra banda, també es van donar a conèixer la resta de principals protagonistes: Paulino Gascón (Rei), Carmen Núñez (Reina), Ramon Bové i M. Teresa Dulcet (Veguers), Abraham Casanovas i Marcela Bouchnerova (Casa Vilafranca), Gerard Llopis i Vanesa Roselló (Casa Gener), i Jordi Vallverdú i Carme Montserrat (Casa Alenyà).

Ramon Solanes i Míriam Ortín, Sant Jordi i Princesa de la Setmana Medieval de Sant Jordi 2019 | cedida

La Setmana Medieval de Sant Jordi

Durant el tradicional sopar de l'elecció, es van presentar també bona part de les novetats que tindrà la festa d'enguany. Amb la intenció de renovar la imatge de marca i estrènyer encara més els vincles amb la llegenda, a partir d’ara el nom de la marca «Setmana Medieval» incorporarà la paraula «Sant Jordi»; en un nou logotip que tindrà el drac de Montblanc com a protagonista.

Una altra de les novetats serà l'estrena de la «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», composta pel montblanquí Jordi Cartanyà, que interpretaran els 500 alumnes de cicle mitjà de totes les escoles de la Conca de Barberà.

Per la seva banda, els Jocs Medievals Nocturns canvien d'ubicació, en un nou format d'una única representació, amb més aforament, que es representarà al nou espai remodelat del Pont Vell; un entorn romànic al costat del riu Francolí que conferirà més espectacularitat als jocs.

La regidora de Turisme de Montblanc, Ariadna Ferrer, assegurava que «si Sant Jordi mata dracs, podem aconseguir el què ens proposem. Això ho explica la nostra llegenda. La Setmana Medieval ens situa al mapa, especialment en l’àmbit turístic».

Cartell de la Setmana Medieval de Sant Jordi 2019 | cedida