Se suspèn la Setmana Medieval de Montblanc a causa del coronavirus

Més endavant es podria valorar la programació d'algun acte puntual

L'Associació Medieval de Sant Jordi acaba d'anunciar, mitjançant un comunicat, que la 33a Setmana Medieval  de Sant Jordi de Montblanc, inicialment prevista entre el 17 i el 26 d'abril d'enguany, no se celebrarà a causa de la crisi del coronavirus  i la situació d'emergència sanitària.

L'entitat exposa que és una «decisió molt dura de prendre, ja que l'esdeveniment s'ha celebrat ininterrompudament des de 1987». Alhora, es vol evidenciar que «ni que el període de confinament s'aixequés abans de la data d'inici de la celebració, creiem que no es podria celebrar amb normalitat ni amb totes les garanties». Ara bé, aquesta no és una decisió que vingui de nou. Fa uns dies, quan es va decretar el primer període de confinament, l'associació ja va anul·lar tots els assajos previstos de les representacions. 

Pel que fa a la venda d'entrades, està previst que es retorni l'import de totes les localitats venudes dels diferents espectacles. En primer lloc es durà a terme el retorn de les entrades venudes per internet, i més tard, quan es pugui atendre al públic, es farà presencialment. 

Finalment, des de l'Associació Medieval s'apunta que quan la situació d'emergència s'hagi acabat, es podria valorar el fet de programar algun acte puntual. No obstant això, el format actual de la Setmana Medieval fa inviable un ajornament  de la totalitat de la programació.