Solivella acull diversos tallers en el marc de les festes de Nadal

En un d’ells es podran construir diversos mobles amb palets i l’altre té a veure amb el reciclatge d’envasos
El poble de Solivella. | Redacció

En el marc de les festes de Nadal de Solivella l'Ajuntament, l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'Oficina Jove de la Conca organitzen un taller sobre reciclatge d'envasos per a millorar la recollida selectiva que realitzen els veïns i veïnes del poble.

El taller, impartit per l'empresa Limonium, constarà d'una primera part dedicada al reciclatge i una segona part dedicada a la reutilització dels envasos. Per això es demana als participants que portin un envàs de casa que es farà servir per donar-li un nou ús. Aquesta activitat que és gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc el dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 10.00 hores a la Societat.

Construir sofàs, prestatges o taules amb palets

Per altra banda, l'Ajuntament de Solivella, el Grup Cultural de la Dona i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà organitzen un taller de construcció de mobles amb palets adreçat a joves en el marc de les Festes de Nadal. L'activitat tindrà lloc el dissabte, 28 de desembre i l'impartirà el Taller d'arts aplicades Verónica Bilbao de Tarragona. 

Al llarg de sis hores, en horari de matí i tarda, els participants podran aprendre a construir mobles com sofàs, prestatges o taules amb una matèria primera ecològica i reutilitzada, el palet, que té una gran versatilitat en projectes de fusteria.

Les persones interessades s'hauran d'inscriure a través del Whatsapp 606 303 917 abans del dia 27 a les 14.00 hores. Tot i que l'activitat és gratuïta, es demana als participants aportar material de fusteria, en la mesura de les seves possibilitats. 

Algunes de les eines que s'empraran i que els inscrits poden aportar per agilitzar les tasques de construcció són: trepants, tornavisos elèctrics, serres manuals o caladores elèctriques amb recanvis de serres, martells, broquetes de fusta, tornavisos, llimes i llimes elèctriques, cola de fuster, betum de Judea, cera, pinzells, draps, pintura i guants.

  

"💧S'adjudiquen les obres per arranjar els sistemes de sanejament malmesos pels aiguats" "📆Els aiguats, les obres de l’A-27 o les noves alcaldies: el 2019 a la Conca de Barberà"