Continua el Cicle de Tallers de Sarga a Vimbodí i Poblet

Serà el 17 d'agost amb un taller d'elaboració de portaespelmes que tindrà lloc al matí al Centre Cívic
Imatge de l'anterior taller de sarga que es va fer a Vimbodí i Poblet. | Cedida

 

El pròxim dissabte 17 d'agost es durà a terme una nova edició del Cicle de Tallers de Sarga que organitza el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

En aquesta ocasió, l'experiència continua amb la proposta d'elaborar un portaespelmes amb sarga. El taller es farà en horari de matí, així doncs, començarà a les 10.00 i s'allargarà fins a les 13.00 hores, al Centre Cívic del municipi.

L'Ajuntament, actual gestor del museu, ha programat fins a 11 tallers que es desenvoluparan fins al mes de desembre, impartits per la mestra cistellera Anna Sínia. En tots ells, a més dels ensenyaments, es facilitarà tot el material als assistents, els quals es podran endur a casa la peça que facin. El preu del taller inclou també una entrada al Museu i Forn del Vidre, amb una demostració de vidre bufat inclosa.

Altres tallers programats

En les pròximes setmanes, els interessats poden encara aprendre una mica més sobre aquesta tècnica, a través dels tallers programats d'elaboració d'un cistell rodó (21 de setembre, matí i tarda), d'una bosseta de bova (19 d'octubre, matí i tarda), d'una bola de vímet i sarga, aprofitant la proximitat de les festes nadalenques (16 de novembre, matí i tarda), i d'una corona de festa que també és ideal per lluir per Nadal (14 de desembre).

L'experiència continua les cites del cicle que es va iniciar a principis d'aquest any, amb l'objectiu de treballar amb un material tan arrelat a la població com és la sarga, que està relacionada amb l'activitat vidriera que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle vint: era el material amb què es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari.

Per a informació sobre preus i inscripcions, cal trucar al telèfon 615 59 36 71.

"Tret de sortida a la Setmana de la Joventut a Sarral" "🎵AGENDA: Conferència 'La tenora i la barítona' al Museu de la Vida Rural"