Arriba una nova edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc per a petits i grans

Torna el Terrània els dies 27,28 i 29 de setembre. Un punt de trobada de ceramistes arribats d'arreu d'Europa, on també destaquen els tallers i les demostracions per a tots els públics.
Terrània és un festival reconegut i premiat que se celebra a Montblanc | Joan López

 

Aquest cap de setmana donem la benvinguda a la XVII edició de Terrània a Montblanc, una cita que dona el tret de sortida a les activitats de tardor del municipi i que és un referent turístic, d'interès cultural i artístic adreçat a un ampli públic.

 

Any una més la nau central de l'antic convent de Sant Francesc acollirà a ceramistes d'arreu d'Europa, per exposar i vendre aquestes peces úniques, i que millor que fer-ho en un espai únic en un marc incomparable.

 

Aquest projecte que es va iniciar l'any 2003 arran de la idea d'organitzar un esdeveniment que donés protagonismes a la ceràmica artística, ja és més que un referent, amb un perfil propi i singular, el festival fa referència a la terra com a element fonamental de la ceràmica junt amb el foc i el mar, a causa de la vinculació amb el Mediterrani. El treball conjunt ha consolidat aquesta trobada de ceramistes arribats d'arreu d'Europa amb projecció internacional. El festival està organitzat per l'Ajuntament de Montblanc a través de l'Àrea de Turisme de Terrània del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc.

 

El públic assistent podrà viure aquesta passió contemplant l'obra exposada i enduent-se cap a casa peces úniques i singulars que trobarà reunides juntes només els tres dies del festival, on coincidiran artistes veterans i novells, enguany n'hi ha 36 procedents de set països: 13 de Catalunya, 10 de França, 7 de Suïssa (territori convidat), 3 d'Espanya, 1 de Bèlgica, 1 de Finlàndia i 1 dels Països Baixos.

 

Els tallers de ceràmica són uns dels protagonistes del Festival Terrània | Joan López

 

Els tallers i les demostracions per a tots els públics omplen el programa del Festival

L'exposició i venda de ceràmica són la raó de ser del festival, però Terrània ofereix un ventall de propostes que van més enllà i que converteixen aquest esdeveniment amb únic i singular. Terrània és un festival pensat per apropar la ceràmica a tots els públic, ja que només així se li pot donar valor a la peça que s'exposa. 

 

És per aquest motiu que és un festival de referència per a les famílies, on es pot descobrir des de la ceràmica com a element artístic i decoratiu fins a la possibilitat que tant infants com adults puguin tocar el fang, modelar, crear les seves pròpies peces, pintar-les i coure-les a través de tallers i demostracions. Com els exitosos i consolidats tallers de rakú, micro-rakú i torn. També s'hi troben altres propostes com els forns experimentals, actuacions de música i folklore, entre d'altres. 

 

Col·leccionistes d'art, intermediaris, professionals de la decoració, del comerç detallista, de galeries d'art, consideren Terrània un punt de trobada ideal on es concentra obra de gran qualitat i una oportunitat única de relacionar-se amb ceramistes d'arreu d'Europa, a més d'una cita anual on poder gaudir d'activitats, tallers i demostracions que van més enllà de les peces de ceràmica. Les activitats del programa comencen el dia 27 i acaben el dia 29 de setembre, podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.

 

Un festival amb reconeixement

L’any 2018 el festival Terrània va obtenir el Premi Artesania de Catalunya per la trajectòria. Reconegut per l'Associació de Ceramistes de Catalunya (ACC). El premi és una peça única obra de la ceramista de Santa Oliva, Roser Oter, qui ha pres part en diverses edicions de Terrània.

"🍻AGENDA: Arriba la 3a edició de la Fira de la Cervesa a l'Espluga de Francolí" "🗣ATENCIÓ: Es realitza una enquesta per saber l'opinió dels veïns de Montblanc sobre la Festa Major"