Tret de sortida de la 10a edició del Mercat Vell de Conesa

La inauguració d'aquesta edició del mercat compta amb una exposició i un llibre per commemorar els 10 anys de Mercat Vell
El divendres es va realitzar la inauguració del mercat | B.H.

 

Avui, dissabte 4 d'agost, es celebra la desena edició del Mercat Vell de Conesa, una de les activitats destacades de la Conca de Barberà. Enguany s'han programat més activitats que mai tant per a grans com per a petits, de manera que tothom pugui gaudir de l'experiència mentre visita Conesa. Les activitats han començat a les 10.00 hores i acabaran el vespre. A les 23.00 hores es realitzarà una festa de celebració dels 10 anys i a les 24.00 hores hi ha preparada una sorpresa per a tots els assistents.

Inauguració del mercat

Ahir, divendres 3 d'agost, es va realitzar la inauguració prèvia al dia de mercat. Els veïns i les veïnes de Conesa es van reunir davant de l'església per escoltar una sèrie de parlaments i, tot seguit, poder veure, per primera vegada, l'exposició dels darrers 9 anys de mercat. Després de l'exposició, els assistents van poder menjar i beure. L'acte va comptar amb l'assistència, entre d'altres, de l'alcalde de Conesa, Jordi Ramos, i del director territorial d'Agricultura, Àngel Xifré. «Aquest és un acte que a tots ens emociona i ens fa sentir el poble», ha assegurat Xifré. Jordi Ramos, per la seva banda, ha volgut agrair a tots els veïns la seva col·laboració en el mercat: «aquest mercat és gràcies a tots vosaltres, gràcies a vosaltres totes les edicions han sigut perfectes».

  

  

També es va donar a conèixer una altra novetat d'aquesta desena edició, es tracta d'un llibre que, com l'exposició, recopila fotografies de totes les edicions del mercat (amb espai per enganxar-hi les fotografies que es facin enguany) i 10 textos escrits pels veïns de Conesa que expliquen diferents experiències personals del mercat. El preu del llibre és de 15 €.

S'ha editat un llibre que recopila fotografies i textos de les darreres nou edicions del mercat | B.H.

 

Programa d'actes i activitats

El mercat s'ha obert a les 10.00 hores, hora en què també ha començat la 9a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, al carrer Nou. També a les 10.00 hores ha començat el 7è Tast de Vins i Formatges; al tast hi participen els cellers elaboradors de la D.O Conca de Barberà, Cellers Magatzem del Vermut, Jordi Llorenç i Dasca Vives, Formatges Sant Gil d'Albió i tapes de Gustus Càtering.

  

  

Entre les 11.00 i les 13.00 hores, el nans dels Nanos de Montblanc faran una animació pels carrers del municipi. «Danseu Festival», una representació de dansa, es realitzarà a les 12.00 hores al Pati. Allà mateix, entre les 17.00 i les 20.00 hores es realitzaran els Jocs Laberint, a càrrec de la companyia Itinerària.

Es pot visitar l'exposició «Som Conesa. Som Mercat Vell» a la Sala de Ball | B.H.

 

Exposicions

Un altre dels punts importants d'aquesta edició del Mercat Vell de Conesa són les exposicions i instal·lacions que, durant tot el dia, es podrn visitar. Destaca «Som Conesa. Som Mercat Vell», una exposició amb fotografies de totes les edicions que es pot veure a la Sala de Ball. «Recipients» és una exposició de peces de ceràmica a càrrec de Jordi Marcel i Rosa Vila-Badal que es pot veure a cal Gallard. «50 Festes d'estiu» es pot veure al Forns de la Vila, i a cal Duch hi haurà el Futbol Club Conesa. Cal Godó i cal Mingo han recreat una antiga botiga de tabac i una bodega, respectivament. A ca la Pilar es troba «Somnis» una mostra de pintures de Jaume Panadès. Cal Gaspar servirà d'espai per presentar les obres d'Isabelle Snagüesa, de l'exposició «Moviment Efímer». La mostra «Volta al món i torna al Mercat Vell» es pot veure a Sant Antoni i a ca la Cassilda s'exposarà «Vestits de Bateig».

  

  

Ca l'Assumpció acollirà l'exposició «Espardenyes», una col·lecció de Josep M. Compte. A cal Peregrí poden trobar les fotografies de Rosa Pons, les quals s'emmarquen dins «Conesa viva!». Per acabar, les pintures «Esclat de colors» d'Àngels Cases es mostraran al Clos de cal Gallard i «10 Mercats Vells» estarà al Tros dels Cirers.

  

"Novetats importants sobre les obres del túnel del Coll de Lilla" "AGENDA: Les Piles,capital de la dansa durant 12 dies"