Els president dels ADF i el regidor, presentant la trobada del 29 de març a la zona de la riuada.

L’Espluga agrairà la tasca de les ADF durant la riuada amb una trobada de voluntaris

Serà una jornada amb diverses activitats que tindrà lloc el 29 de març i on s’espera la presència de més de 200 persones

L’Espluga de Francolí acollirà el pròxim 29 de març una trobada d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de diversos llocs de Catalunya, com a mostra d’agraïment per la resposta i la implicació de tots els voluntaris d’aquest cos durant els aiguats del passat mes d’octubre «que van treballar incansablement» aquells dies, tal com ha explicat el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat i Medi Ambient i Serveis Municipals de l’Espluga, Xavier Rosell.

Durant aquells caòtics dies posteriors a la riuada, més 200 voluntaris d’ADF de diversos llocs de Catalunya, van venir a donar un cop de mà a l’Espluga de Francolí. «Volem fer un homenatge a tota aquesta gent que va venir de forma voluntària», ha dit el president de l’ADF de l’Espluga, David Sáez.

Es preveu que la jornada pugui aplegar més de 200 persones, ja que s’ha convidat a una trentena d’ADF i a diverses autoritats, a més d’altres cossos de seguretat que també van participar en les diverses tasques, com els Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil o Mossos d’Esquadra. Els actes que es faran, però, són oberts a tota la ciutadania.

Activitats per a tots els públics

Per a la trobada s’han programat activitats per a grans i petits. A partir de les 10.00 hores, els assistents podran veure l’exposició de vehicles d’emergències a la plaça Montserrat Canals.

Durant el matí, també hi haurà actes pels petits i al migdia es presentarà el nou vehicle dels ADF de l’Espluga, «gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament», diu Sáez, ja que els aiguats van arrasar tot el material que tenien, també els vehicles.

Cap a les 14.00 hores, hi haurà un dinar de germanor al pavelló del Casal i es durà a terme un acte institucional d’agraïment als voluntaris, amb projeccions i parlaments.

La riuada es va endur el magatzem sencer de l'ADF de l’Espluga amb tot el material

Durant els aiguats del mes d’octubre, l’ADF de l’Espluga, que compta amb 21 voluntaris, ho va perdre gairebé tot. La riuada es va endur el magatzem que tenien vora el riu, amb tot el material a dins, unes pèrdues que es quantifiquen en uns 110.000 euros. «L'endemà teníem molta gent ajudant», recorda David Sáez. «Només el primer dia ja hi havia 34 voluntaris», afegeix.

Per la seva banda, el regidor Xavier Rosell ha volgut agrair la feina que van fer durant els dies posteriors al temporal. «En aquestes ocasions tan especials els ADF són els primers a arribar per socórrer i la feina que fan durant l’any es va veure reflectida en aquells moments».

Les ADF són entitats sense afany de lucre que tenen com a objectiu la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. La seva experiència en el terreny, va fer que durant els aiguats de l’octubre juguessin un paper essencial.


Comentaris