El turisme a Montblanc tanca l’any amb dades molt positives

El 2018 ha estat el primer any sencer d'activitat a la nova ubicació de l'Oficina de Turisme, a l'antic celler modernista

L'Oficina de Turisme de Montblanc (OTM) tanca l’any amb valoracions molt positives.  El 2018 ha estat el primer any sencer d'activitat a la nova ubicació, a l'antic celler modernista. S'han atès, segons dades facilitades per l'OTM, 15.622 consultes, el que significa haver donat servei a 53.501 persones. Dades que consoliden l’Oficina de Turisme com el seu millor quinquenni de la història des del punt de vista turístic.

Segons l’OTM, l’evolució de l'activitat per mesos ha estat similar a la de l'any anterior, amb un augment de visitants el primer trimestre i tres baixades puntuals a l'abril, l'agost i l'octubre, els tres mesos de major activitat. El primer trimestre de l'any es va notar un augment en les visites guiades, especialment les que van lligades a les activitats enogastronòmiques i la calçotada.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En el cas de l'abril, en canvi, es va veure que l'oficina de turisme ha perdut centralitat durant la Setmana Medieval. En realitat, segons l’Oficina, «no és un problema, ja que s'ha reforçat el paper del punt d'informació de la plaça de Sant Miquel».

En els altres dos casos, tal com apunten des de l’OTM, «és el factor climatològic el que justifica unes xifres per sota de les de 2017». A l'agost va fer molta calor i els turistes allotjats al litoral no van fer tantes escapades cap a l'interior com passa en estius més ennuvolats o plujosos; i durant la celebració de Clickània, tres dels cinc dies va fer mal temps. Malgrat això, l'agost és el segon millor de la darrera dècada i l'octubre el cinquè millor de la història de l'Oficina de Turisme.

La procedència dels turistes: principalment de Catalunya

El mercat de proximitat, català, és hegemònic i segueix sent clarament el principal, amb un 69,4.  L'any passat va ser el 72,7% del total, per tant la dependència ha baixat una mica en favor d'altres procedències. El turista espanyol s'ha recuperat una mica i ha passat del 12,2% al 13%. El País Valencià, Madrid, el País Basc i Aragó són les quatre principals zones emissores de turistes.

El turisme estranger ha evolucionat a l'alça els darrers tres anys: del 14,4%, al 15,2% i ara s'enfila al 17,6%: la dada més alta registrada fins ara. De la resta d'Europa, Holanda, el Regne Unit, Alemanya i Bèlgica han tornat a ser les que han seguit a França com a mercats emissors de visitants. De la resta del món ha arribat un menor nombre de turistes.