Maten a cops de pala cadells de gos i els abandonen en un contenidor a Vimbodí

Dos dels quatre cadells abandonats van acabar morint per la gravetat de les ferides produïdes

Una o diverses persones han matat dos cadells de gossos i n'han deixat dos més malferits dins un sac en un contenidor de brossa a Vimbodí.Segons ha denunciat Vimbodí Pets en una publicació a les xarxes socials, els dos gossos ferits van ser rescatats i duts a una clínica veterinària però només es va poder certificar que «la vida dels cadells no era viable». «Un tenia el coll i el maluc trencats i l'altre tenia la mandíbula fora de lloc, a part de la síndrome d'aplastament», remarquen des de l'organització animalista. La mateix entitat afirma que els cadells van ser llençats al contenidor junt amb fem d'animals d'una granja.

«Van matar els cadells a cops de pala», denuncien des de l'entitat animalista de Vimbodí

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els fets denunciats van tenir lloc aquest dilluns 21 de gener, quan a les 18.30 hores de la tarda integrants de l'associació van detectar els cadells dins el contenidor. L'entitat animalista assenyala que els gossos tenien tres setmanes de vida i denuncia que els responsables dels fets van tractar els quatre cadells «com si fossin brossa». Per agreujar la situació, haurien intentat matar els cadells a cops de pala abans d'abandonar-los al contenidor. «Els quatre animals presentaven múltiples traumatismes», subratllen des de l'entitat animalista de Vimbodí.

 

Els fets han estat denunciats als Mossos d'Esquadra

Els fets han estat denunciats als Mossos d'Esquadra, els quals, segons l'entitat, «tenen fotografies de tot, el certificat del veterinari que dona testimoni dels maltractaments fins a la mort dels quatre cadells, el sac on estaven i les restes de fem». Ara les diligències han de seguir el seu curs i si es cataloguen de maltractament animal greu amb la multa pels responsables podria oscil·lar entre els 2.000 i els 20.000 euros.

Vimbodí Pets acaba demanant a l’Ajuntament «una política adient a la normativa vigent». Sol·liciten que  els recursos «existents es destinin també a ajudar a les esterilitzacions per tal de que aquestes coses no passin».