Vimbodí i Poblet inaugura la reforma del Museu i Forn del Vidre

L'acte ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcalde del municipi, Joan Güell
Josep Poblet realitzant la inauguració oficial de les reformes del Museu i Forn del Vidre | Isma

 

El Museu i Forn del Vidre va tornar a obrir el passat mes d'abril després d'un període de remodelació que va començar al desembre. Aquest divendres, 13 de juliol, s'ha realitzat la inauguració oficial de les instal·lacions. L'acte, obert a tothom, ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i alguns regidors del municipi. La inauguració s'ha dut a terme a l'edifici del Museu i Forn del Vidre a les 19.00 hores.

Els assistents han pogut gaudir d'una demostració de com es treballa amb vidre fos | Isma

 

Els actes de la inauguració

Minuts abans de l'hora d'inici de la inauguració, el Museu i Forn del Vidre ja tenia obertes les seves portes i els veïns de Vimbodí s'aplegaven a l'entrada i passejaven discretament per la instal·lació mentre admiraven les peces de vidre dels aparadors i el forn de vidre en funcionament. Al voltant de les 19.00 hores han arribat l'alcalde i el president de la Diputació de Tarragona. Paco Ramos, mestre vidrier de Vimbodí, ha fet una petita demostració de les característiques més bàsiques del vidre fos. Josep Poblet s'ha encarregat de revelar la nova placa commemorativa del museu.

 

Seguidament, tant l'alcalde com el president de la Diputació s'han dirigit als presents. Joan Güell ha destacat els tres eixos principals de la millora de la cultura vidriera de Vimbodí i Poblet que van més enllà de la remodelació del museu. En primer lloc, amb la reforma de l'edifici i la creació d'una nova pàgina web, el museu ha obtingut un augment de visitants. En segon lloc, la web, els nous punts de venda (en línia i per diferents botigues de tot el país) i l'actualització de les eines i la infraestructura de treball, s'han pogut millorar les vendes i la producció, assolint el nivell de sostenibilitat desitjat. Per últim, aquestes estratègies ajuden en la preservació de l'ofici del vidre, una tradició que s'ha anat perdent a Catalunya. Paco Ramos és dels pocs mestres vidriers que queden en tot el país.

Josep Poblet s'ha mostrat molt agraït d'haver assistit a la inauguració i ha volgut homenatjar la tasca del municipi per donar suport a la tradició vidriera. «La garantia dels pobles és la seva gent», així ha acabat el seu parlament el president. Tot seguit, Paco Ramos ha fet una demostració, ara ja més completa, de l'elaboració de peces de vidre.

 

Els espais del Museu i Forn del Vidre

La remodelació de les instal·lacions ha afectat la planta baixa del museu, on trobem la zona de la botiga i el forn de vidre. En total, es calcula que l'import de les reformes arriba als 90.000 €. Com ja hem dit, part de la remodelació ha consistit en actualitzar la infraestructura per tal de fer-la més moderna i sostenible. Al pis de dalt podem trobar la col·lecció d'obres de vidre del museu acompanyada de cartells explicatius i altres documents així com el llibre d’honor que Josep Poblet va firmar abans de marxar del municipi. Podeu veure les imatges de la inauguració fent clic en aquest enllaç.

 

Josep Poblet bufant una collida de vidre | Isma